Milli Savunma Bakanlığı, Pençe-Kilit Harekâtı bölgesindeki üs bölgemize sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada 6 kahraman askerimizin şehit olduğunu, bir askerimizin de yaralandığını açıkladı. 

İki ayrı suçtan 10 yıl 10 ay hapis cezası ile aranan şahsı polis yakaladı! İki ayrı suçtan 10 yıl 10 ay hapis cezası ile aranan şahsı polis yakaladı!

Sehit

Milli Savunma Bakanlığı, "Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde 23 Aralık 2023 tarihinde bir üs bölgemize sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada altı kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, bir kahraman silah arkadaşımız da yaralanmıştır. Çatışmada ilk belirlemelere göre 13 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Bölgede temas devam etmektedir. Belirlenen hedeflere yönelik ani hava harekâtları da icra edilmektedir” açıklamasında bulundu. 

Şehit

MSB, "Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza da acil şifalar dileriz." ifadelerine yer verdi.

Msb Irakin Kuzeyindeki

Şehitlerimizin kimlikleri ve memleketleri şu şekilde; 

-P.Uzm.Çvş. Abdülkadir İyem-Şanlıurfa 

-P.Uzm.Çvş. Ahmet Arslan-Yozgat

-P.Söz.Er Cebrail Dündar-Mardin

-P.Söz.Er Semih Yılmaz-Kırıkkale 

-P.Söz.Er Kemal Aslan-Elazığ

-P.Söz.Er Enes Budak-Ağrı

Kaynak: GÖKHAN KOCAASLAN