İnsanlar emekli olmak için neredeyse bir ömür harcıyorlar. Birçok insan prim ödemesini düzenli şekilde yapıyor ve emekli oluyor, erken emekli olmak isteyenlerin yüzünü güldürecek haber geldi. Detaylar haberimizde…

Sadece 500.000 TL’ye sıfır Hyundai Bayon! Böyle kampanya ne görüldü ne duyuldu Sadece 500.000 TL’ye sıfır Hyundai Bayon! Böyle kampanya ne görüldü ne duyuldu

SGK’DAN EKSİK PRİMLE ŞİPŞAK MAAŞ FIRSATI! AZ PRİMLE EMEKLİLİK!

Türkiye’de emeklilik süreci bazen çalışanlar için zorlu bir yol olabiliyor. Ancak Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), primleri eksik emeklilik gibi özel durumlar için yeni fırsatlar sunuyor. Bu fırsat sayesinde düşük primlerle hemen emekli olabilirsiniz.

SGK, primsiz emeklilik için tek bir koşul belirliyor: yaş. Bu fırsattan yararlanmak isteyenlerin kadınlarda 58, erkeklerde 60 yaşını doldurmuş olmaları gerekiyor. Bu şartı sağlayanlar düşük primli emeklilikten yararlanabilecek.

EKSİK PRİMLE EMEKLİLİK KOŞULLARI:

Primleri yetersiz emeklilik durumunda gerekli prim ödeme gün sayısı, kişinin sigorta branşına ve sigortalılığın başladığı tarihe göre değişiklik gösterecektir. Emeklilik çağındaki (EYT) herkese 3 bin 600 gün prim yeterli olurken, diğer herkese SSK’lılara 4 bin 500, BAĞ-KUR katılımcılarına ise 5 bin 400 gün prim yeterli oluyor.

KISMİ EMEKLİLİK VE İSTATİSTİKLER:

Türkiye genelinde kısmi emekliliğe hak kazanan kişi sayısı arttıkça sistem, sosyal güvenlik yükünü hafifletmeyi ve daha fazla kişinin gelir güvencesine sahip olmasını sağlamayı amaçlıyor. Ekonomik koşullar ve iş piyasasındaki değişiklikler birçok insanı kısmi emeklilik seçeneklerine doğru itiyor. Prim primi eksik ödeyerek emekli olmak isteyenlerin önceden SGK ile iletişime geçerek durumlarını öğrenmeleri önemlidir. Daha sonra eksik günleri tamamlayıp tamamlayamayacaklarını ve bu fırsattan ne kadar süreyle yararlanabileceklerini belirlemeleri gerekiyor.

EMEKLİLİK İÇİN ADIMLAR:

Bu fırsat, aksi takdirde emekli olmakta zorlanacak birçok insana umut veriyor. Ancak bu fırsattan doğru bilgi ve adımlarla yararlanmak için detaylı planlama yapılması gerekmektedir.

Kaynak: GAMZE KOÇAK