Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş'ın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, engellerin sadece bireysel bir sağlık sorunu olmakla kalmadığını, toplumsal açıdan da ele alınması ve ortak çaba gerektiren bir konu olduğunu vurguladı.

Sandıklı’da köylere hizmet götürme birliği yeni sezona hazır! Sandıklı’da köylere hizmet götürme birliği yeni sezona hazır!

Rektör Karakaş, yazılı açıklamasında dünya genelinde yaklaşık 1 milyar, Türkiye'de ise 12 milyonun üzerinde engelli bireyin yaşadığını, istatistiksel olarak her yedi kişiden birinin engelli olduğunu belirtti. Toplumda engellilere yönelik farkındalığın artırılmasının zorunluluğuna değinen Rektör, bu konuda herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini ifade etti.

Rektör Karakaş, AKÜ'nün çevreci ve engelsiz bir kampüs yapısına sahip olduğunu ve bunun ulusal ile uluslararası düzeyde olumlu sonuçlar doğurduğunu dile getirdi. Anayasa'nın eğitim hakkını güvence altına alan 42. maddesi ışığında engelli öğrencilere uygun bir kampüs olma yolunda sürekli ilerleme kaydettiklerini belirtti. Kampüslerdeki erişim sorunlarının ortadan kaldırıldığını ve engelli bireyler için gerekli düzenlemelerin yapıldığını anlatan Karakaş, tüm bunların AKÜ'nün engelsiz bir üniversite olarak anılmasında etkili olduğunu söyledi.

AKÜ'nün çabalarının sonuçsuz kalmadığını ve Yükseköğretim Kurulu tarafından verilen Engelsiz Üniversite Ödülleri'nde son dört yıl içinde 30'dan fazla mekanda ödül aldığının altını çizen Rektör, engelli kontenjanının lisansüstü öğrenci başvurularında da bulunmasının, üniversitenin bu alandaki başarısının kanıtı olduğunu söyledi. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nün toplumsal farkındalığı ve duyarlılığı artırma yolunda önemli bir vesile oluşturduğuna işaret eden Karakaş, tüm engelli bireylere ve ailelerine sağlıklı bir yaşam temennisinde bulundu.

Editör: Tuğba Özkan