İlçe Sağlık Müdürlüklerinde görevli program yürütücü personele yönelik gerçekleştirilen riskli gebelikler toplantısı kapsamında aile hekimleri ve kadın doğum uzmanları tarafından tespit edilen riskli gebelerin daha yakından takibi ve gerekli kontrollerinin yapılması hedefleniyor. Aile hekimlerinin takiplerinin ve yönlendirmelerinin haricinde, İlçe Sağlık Müdürlüğü personelleriyle ikinci kez riskli gebelere ulaşarak gebenin riski hakkında farkındalığını arttırıp uzman hekimlerce takip edilmesi sağlanıyor.

sağlık

Kahvaltıda Daha Fazla Kalsiyum Tüketmek Kalp Krizi Riskini Azaltabilir mi? Kahvaltıda Daha Fazla Kalsiyum Tüketmek Kalp Krizi Riskini Azaltabilir mi?

Afyonkarahisar İl sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Çocuk Ergen Kadın Üreme Sağlığı Hizmetleri Birimince düzenlenen toplantıda, bu programın özellikleri, yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri konuşularak ilimizde yaşanabilecek anne ve bebek ölümlerinin önlenebilmesi için neler yapılabileceği hakkında fikir alış verişi yapıldı.

Kaynak: GAMZE KOÇAK