Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, futbol izleyicilerini ve tribünleri yanıltıcı içeriklerle gerginleştiren spor yayınlarının dikkatle izlendiğini söyledi. Sporun şiddetle anılmasının futbol camiasına yapılan bir haksızlık olduğunu vurgulayan Şahin, vatandaşları yanıltan ve şiddeti teşvik eden yayınlar hakkında yaptırımların uygulanacağını duyurdu.

Şahin, sosyal medya üzerinden gerçekleştirdiği paylaşımda, sporda her türlü şiddete karşı olduklarını belirtti. RTÜK Başkanı, MKE Ankaragücü ile Çaykur Rizespor arasında oynanan maçta hakem Halil Umut Meler'e yönelik saldırıyı da şiddetle kınadı.

Boya dolu varil patladı! Boya dolu varil patladı!

Spor yayıncılığı ve yorumcusu konusunda ligler başlamadan yapılan uyarıları hatırlatan Şahin, RTÜK'ün, izleyicileri yanlış yönlendiren ve tribünlerde gerginliğe yol açan yayınları yakından takip ettiğine dikkat çekti. Şiddet olaylarının futbolun ruhuna aykırı olduğunu ve bu tür olayların futbol camiasına en büyük zararı verdiğini ifade eden RTÜK Başkanı, konuyla ilgili incelemeler yapıldığını ve yanıltıcı yayınlara kesinlikle izin vermeyeceklerini vurguladı.

Editör: Tuğba Özkan