Rusya’da İşletme ve Sanat Tarihi eğitimi aldığını söyleyen Anastasia Petrova Çetinkaya, “Ardından çalışmak için Türkiye’ye Antalya’ya geldim ve doğasına hayran kaldım. Sonra Afyonkarahisar İhsaniye Demirli Köyü’nden olan eşim Ayhan Bey’le tanışıp evlendik. Böylece Afyonkarahisar ve Frigya ile tanıştım. Bu bölgenin doğal güzelliği beni çok etkiledi. Akabinde Ayazini’nin turizme kazandırılması ile Alanya’daki işimizin yanı sıra bu bölgeye yönelik de bir işletme kazandıralım istedik. Afyonkarahisar Valimiz Sn. Kübra Güran Yiğitbaşı’nın öncülüğünde Demirli Köyümüze Frigya Kadın Ürünleri Pazarı açılınca biz de burada başta haşhaş olmak üzere ürettiğimiz doğal ürünleri meraklılarıyla buluşturmak üzere işyerimizi açtık. Başta Valimiz Yiğitbaşı olmak üzere pazarımıza emek veren tüm idarecilerimize çok teşekkür ederim” diye konuştu.

BU PAZARI MUTLAKA GÖRÜN

Haşhaştan birçok doğal ürün yaparak işletmelerinde meraklılarına sunduklarını söyleyen Çetinkaya, “Mesela haşhaş sabunu yaptık. Yine başka ürünlerden yaptığımız doğal sabunlarımız da mevcut. Pazarımızda bizden başka katmer, bükme, ağzı açık, patatesli ev ekmeği gibi Afyon lezzetlerini üretip satan hanımlar da mevcut. Kadınlarımıza destek olmak ve bu lezzetleri tatmak için herkes Frigya Kadın Ürünleri Pazarını mutlaka görsün” dedi.

Sahilde kadın cesedi bulundu! Sahilde kadın cesedi bulundu!

Yayın sonrası Gün FM Yönetim Kurulu Başkanı Fadime Akar ile görüşen Çetinkaya, Akar’a kadınlara verdiği destekten dolayı teşekkür etti. Akar ise Çetinkaya’yı çalışmaları dolayısıyla tebrik etti. N\S

Editör: Nurbanu Soy