Ziyaretler devam ediyor Ziyaretler devam ediyor

Yeniden Refah Partisi Sandıklı Belediye Başkan Adayı Dr. Mustafa Çöl, yerel seçim çalışmaları kapsamında Sandıklı’da mahalle ziyaretlerini sürdürüyor. Vatandaşlar ile bir araya gelen Başkan Adayı Dr. Mustafa Çöl, belediye başkanlığı görevi boyunca bir çok çalışmanın temelinin atıldığını vurgu yaparak, ‘’Birçok projemizi hayata geçinmenin mutluluğunu yaşadık. İlk dönemimizde çıraklık dönemimizdi. Tabiiki çok zorlandık ama başardık. İkinci dönemimizde bu başarıyı Afyonkarahisar'ın en yüksek oyuyla taşlandırdınız. Ve kalfalık dönemimiz başladı. Zor günlerden geçtik. Pandemiyle uğraştık. Ama sizlerin gönüllerinde yine her zamanki gibi taht kurduk’’ dedi.

mustafa çöl

EN BÜYÜK DERSİ 31 MART’TA SİZLER VERECEKSİNİZ

Her zaman vatandaşların yanında olduğuna, evlerine kadar girdiğine ve sadece vatandaşın iyi günlerinde değil kötü günlerin de dahi yalnız bırakmadığına dikkat çeken Çöl, ‘’Kalfalık döneminin ilerleyen dönemlerinde ardı kesilmeyen muhteşem projelerle bu şehri ihya etmeye devam ettik. Bu şehirde artık hiçbir şey eksik kalmasın dedik ve ustalık dönemi için adım attık. Bu süreçte çıraklık ve kalfalık dönemlerindeki birikimlerimizle bizleri destekleyen adetlerle, temayül yoklamalarıyla, halk oynamalarıyla gönüllerde taht kuran sizlere minnettarım. Bu vesileyle burada bizleri egale etmeye çalışan masa başı oyunlarıyla kendilerine kukla olarak çalıştıracakları belediye başkanı arayanlara da en büyük dersi 31 Mart’ta sizler vereceksiniz’’ diye konuştu.

ÜRETEN BİR BELEDİYECİLİK ANLAYIŞIMIZ VAR

Vatandaşa minnettar olduğunu söyleyen Başkan Çöl, Sandıklı’nın tüm sokaklarındaki sorunları bildiğinin altını çizdi.

Çöl, ‘’Bu şehrin bir evladı olarak, şehrin hiçbir mülk ve kalesini kimseye peşkeş çektirmedik. Kimsenin kulluk ödesi olmadık. Allah'tan başka kimsenin önünde eğilmedik. Bunun sonucunda da cezalandırdıklarını zannettiler. Ama sadece kendileri bilmiyorlardı ki onlar cezalandırdılar. Bizler sizlerin gönüllerinde taht kurduk. Çünkü Sandıklı vefasını bilen, kardeşine sahip çıkan, kendisine hizmet edebilen bir belediye başkanı arıyordu. Bu da sizlerin destekleriyle bu kardeşinizdir. Çok şükür çıktığımız saha çalışmalarında kapı kapı gezerek her noktada insanların gönüllerine dokunuyoruz. Onların güler yüzlerine hemhal oluruz. Belediyecilik, makamda oturarak zaman tüketilen yer değil belediyecilik şehrini karış karış gezen proje üreten bir belediyecilik anlayışımız var’’ ifadelerini kullandı.

mustafa çöl

ÖRNEK BİR BELEDİYE OLMAK BUDUR

Belediye başkanlığı süresi boyunca yapmadığı çalışmalar için ekonomi belirlediğinin altını çizen Başkan Çöl, Sandıklı Belediyesini borçlu bir belediyeden parası olan bir belediye konumuna getirdiğinin de altını çizdi. Çöl, ‘’Çok şükür Sandıklı Belediyesi bugün sadece Afyonkarahisar'a değil Türkiye'nin her noktasında gıpta ile bakılan bir belediye haline geldi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Turgut Altınok geçen hafta basın açıklaması yaptı. ‘Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesi gibi domates ihraç eden bir belediye olmak istiyoruz’ dedi. İşte örnek bir belediye olmak budur.  Bu başarıları kıskananlar çatlasın. Bu başarıları, bu hizmetleri bu memleketin evladı olarak Sandıklı’ya yaptık.

Sandıklı’nın 250 milyon dolarlık domates ihracat hacmine ulaşarak Türkiye’de lider konumda olduğunu söyleyen Çöl, Sandıklı turizm ve termal alanında yaklaşık 5 bin yatak kapasitesine sahip bir ilçe olduğunu ve bu sayede Sandıklı’nın turizm şehri haline geldiğini vurguladı.

mustafa çöl

Tüm sorunun hızlı tren istasyonunun Sandıklı’dan geçmesiyle başladığını söyleyen Çöl, ‘’Burada İstanbul'da, Ankara'da, Konya'da, Türkiye'nin her noktasından gelen kardeşlerimiz bu şehirden inip bu şehri görecekler. Sadece insan taşımacılığı da değil, bu şehri domates lojistiğinde ve patates lojistiğinde de hızlı trenin kullanılmasını arzu ediyorduk ve bunu da başarmış olduk. Afyonkarahisar'ın en büyük ilçesinde artık böyle bir durak olması bazı ilçeleri de kıskandırdı. Hesap burada başladı. Çok şükür irademizi ortaya koyarak bunu da başarmış olduk’’ dedi.

GELECEK NESİLLERE EN BÜYÜK MİRASI BIRAKTIK

Sandıklı’nın jeotermal kaynaklarla ısıtıldığını ve bu sayede hava kirliliği oluşmadığını söyleyen Çöl, ‘’Bu sular kullanıldıktan sonra boşaltıp gidiyordu. Bugün Seralar Bölgesi'nde bu çektiğimiz suların tamamını yer altına basacak dokuz yüz trilyonluk bugünkü bedelle yatırımı Sandıklı’ya kazandıran bir belediye başkanınız var. Yer altından çektik, dereye bıraktık, çektik bıraktık. Yirmi beş yıldır böyle gidiyordu. Bir on yıldan gidecekti. Bunu yaparak bu şekilde bugün kullandıklarımızı yarın da kullanılsın diye gelecek nesillere en büyük mirası bıraktık. Buralarda üç bin tane kardeşimizi istihdam sağladık. Ondan çalışıyorlar. Bacasız fabrikalar oluşturduk. Bu şehir bugün göç veren bir ilçe değil, dışarıdan göç alan bir ilçe haline geldi. Bakıyordunuz ilçede bir an boşalıyor, on tane kiracı sırada bekliyor.

SANDIKLI BELEDİYESİNİN BUGÜN BÜTÇESİ 500 MİLYON LİRA

Zarar eden bir Sandıklı’dan SANJET itibariyle 13 milyon liralık bir kar edilen bir duruma gelindiğine dikkat çeken Çöl, ‘’Bugün SANJET'ten bu şehirde üniversite okuyan 500 tane öğrencimize burs veriyoruz. Bugün yine bu şehrin her sokağında her mahallesinde günlük aralıksız üç yıl ailemize sıcak yemek götürüyoruz. Yine bu şehirde sıkıntı çeken evini temizlemekte zorlanan kıymetli büyüklerimizin ayaklarına kadar gidiyoruz ve evde bakım hizmetlerini yapıyoruz. İhtiyaç sahiplerimize kutunun içinde bir şeyler götürmüyoruz onlara Sankart veriyoruz. Onlar ihtiyaçlarını alıyorlar. Daha iyi düşünen, daha nezaketli düşünen bir belediyecilik anlayışıyla onlara destek oluyoruz. Belediyemizin karşısında bulunan taş binada bir köprü görevi görerek ihtiyaç sahiplerine giyimden kuşama kadar bütün istekleri karşılamaya çalışıyoruz. Sanmayın ki bunlar her belediyede oluyor. Bunlar sadece üreten, parası olan, kendisini idame ettiren belediyelerde olan şeyler. 2014 yılında 25 milyon liralık bütçesi olan Sandıklı Belediyesinin bugün bütçesi 500 milyon lira’’ dedi.

Başkan seçilmesi durumunda yapacağı bazı projeleri de açıklayan Çöl, ‘’Düşüncemiz, hazırlıklarımız Avrupa Birliği'yle beraber imzalamış olduğumuz projelerle bu şehrin depreme dayanıksız olan konuklarını kentsel dönüşüm projeleriyle ayağa kaldıracağız. Bölgeniz de deprem riske altında. Bunlarla alakalı da çalışmalarımızı hazırladık. Bundan sonraki süreçlerde de inşallah sandıklımızı en güzel noktalara taşımak için var güzümüzle çalışmaya devam edeceğiz’’ diye konuştu.

Kaynak: NURBANU SOY