Yeniden Refah Partisi Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Şükrü Sarıdere, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Salonu’nda projelerini anlattı.

Yerel seçimleri kapsamında belediye başkan adayları Afyonkarahisar Sanayi ve Ticaret Odası Meclis Salonun’da projelerini anlatıyor. Bu kapsamda Yeniden Refah Partisi Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Şükrü Sarıdere, belediye başkanı seçilmesi halinde yapacağı icraatlar hakkında ATSO’da projelerini anlattı.

şükrü sarıdere

DOĞDUĞUMUZ YERDE DOYACAĞIZ

Başkan Kahveci 19 Mayıs mesajı! Başkan Kahveci 19 Mayıs mesajı!

Aday Şükrü Sarıdere, “Belediyemize ait Fuar ve Festival Şirketi kurularak yılda 10 adet fuar yapacağız. Okul açılırken kırtasiye ve okul eşyaları fuarı, mermer fuarı, tarım ve hayvancılık fuarı, depoları boşaltıyoruz fuarı, organik ve yöresel ürünler fuarı, sarrafiye fuarı gibi ilimizde belediye bünyesinde fuar ve festivaller düzenleyerek ilimizin ticari ve kültürel gelişimine katkı sağlayacağız” dedi.

EV SAHİBİ YAPACAĞIZ

Evlenmek isteyen kişilerin çeyizlerini düzeceklerini söyleyen Sarıdere, “5 parça beyaz eşyası bizden olmak üzere geri ödemeli 200 Bin TL faizsiz, nakit evleniyoruz fonu oluşturacağız. Belediyemiz düğün salonunda ücretsiz olarak halkımızın hizmetine sunacak. Yeni evlenen çiftlerimizin kendi evleri bulunmuyorsa, ulaşılabilir ve uygun olarak, Belkonut evlerimizden ev sahibi yapacağız” ifadelerini kullandı.

Whatsapp Görsel 2024 02 29 Saat 18.35.33 0Cb69Fb6

AHLAKLI BELEDİYECİLİK

Sarıdere, “Şehrimizi dört tarafta da genişleterek imara açılacak yerleri kademeli ve hızlı bir şekilde imara açacağız. Bunu yaparken 50 ile 100 yıllık şehir planlarımızı yaparak tarım ve hayvancılığı arsa rantına kurban etmeyeceğiz. Sıkışmış ve çarpık kentleşmeye bırakılmış Afyonkarahisar’ı rahatlatacağız. Hemşerilerimizi arsa rantiyesine kurban etmeyeceğiz.”

KENDİNE YETEN BİR AFYONKARAHİSAR

Afyonkarahisar’ın Türkiye’nin kavşak noktasında bulunan bir şehir olduğunu söyleyen Sarıdere, “Şoförler ve Otomobilciler Odası ve lojistik firmaları ile iş birliği yaparak ağır vasıta şoförlerimizi unutmayacağız. Uygun büyüklükte etrafı tel örgülerle çevrili, güvenliği olan ve güvenlik kameraları ile izlenen ışıklandırılması yapılmış en mazot çalınır mı düşüncesi olmaksızın şoförlerimizin rahat edebileceği tır parkı ve uyuma alanı yapacağız” dedi.

Whatsapp Görsel 2024 02 29 Saat 19.49.02 25B070D6

MODERNİZE EDECEĞİZ

Aday Sarıdere, “2. Sanayi sitesi arkasında var olan vahşi katı atık çöp toplam merkezini AB ve Dünya Bankası fonları ile şehrin en az 20 km olacak şekilde 2 ayrı bölgesinde konutlandırarak modernize edeceğiz.”

ZAFER MEYDANI

Zafer Müzesi’nin restorasyonunun 30 Ağustos Zafer Bayramı’na yetişeceğini söyleyen Sarıdere, “30 Ağustos'ta hemşerilerimizin hizmetine sunulacaktır. Zafer Müzesi’nin arka tarafına tarih boyunca kurulan 16 devletimizin temsili lahitti ve kurtuluş rölyefi yapılacaktır.”

UZUN SÜRELİ MİSAFİRLİKLER

Mültecilerin, sığınmacıların gelecekte beka sorunu olacağını ve büyük bir tehlike olduğunu söyleyen Sarıdere, “Sadece Suriyeli değil, İranlı, Iraklı, Pakistanlı, Afgan gibi orta doğunun 77 milletinin misafirlikleri çok uzamıştır. En ivedi şekilde önce ilimizden sonra ülkemizden çıkartılmalıdır. Tek başımıza yapacağımız bir durum değildir, bizde gerekeni yapacağız” ifadelerini kullandı.

Whatsapp Görsel 2024 02 29 Saat 18.35.23 Dae43Ffe

SPORCULARIN ELLERİNDEN TUTULACAK

Temeli olmayan hiçbir şeyin tavanı olmayacağını söyleyen Sarıdere, “Eksiklikleri giderip, spor yapılan alanları arttıracağız. Sporda en büyük sermaye gençlerdir. Gençlerin daha iyi spor yapabilecekleri alanları arttıracağız. Başarılı sporcular lisans verilerek ellerinden tutulacak. Afyonspor çatısı altında müsabakalara katılmaları ve profesyonel takımlara transfer olmaları sağlanacaktır” dedi.

BELEDİYE KÜLLİYESİ

Yeniden Refah Partisi Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Şükrü Sarıdere, “Hava alanı karşısında bulunan alana şehrin genişlemesinin homojen dağılımı adına şehir merkezinde bulunan belediye binası ve müştemilatının yapılması planlanmaktadır. Külliye içerisine kademe, çöp kamyonları otobüs park alanları, itfaiye ve mezarlık birimleri hariç belediyenin tüm birimleri olacak şekilde planlanacaktır. Mezarlık müdürlüğü mezarlık içerisinde, itfaiyede şehre daha hızlı hizmet verebilmesi adına bulunduğu yerde planlanmaktadır. Bu külliye içerisine ilaveten düğün salonları, toplantı ve seminer salonları tiyatro-gösteri alanları, konferans salonu gibi gerekli birimler yapılacaktır” diye konuştu.

Whatsapp Görsel 2024 02 29 Saat 19.54.33 17C57Cf6

AHLAKLI BELEDİYECİLİK PROJE MUTFAĞI

Sarıdere, “Partimizin ahlaklı belediyecilik proje mutfağı ile Afyonkarahisar Belediyesi’nin proje mutfağı, Üniversitelerimiz, Sivil Toplum Örgütlerimiz, Mahalle Muhtarlıklarımız, Kamu Kurum ve Kuruluşlarımız basın camiası ile birlikte istişare ve iletişim içerisinde olarak şehrimizin daha yaşanılabilir olması için gerekli tüm plan ve projelerde birlikte hareket edeceğiz. Çözüm odaklı ve fedakar belediyecilikten taviz vermeyeceğiz. Belediyemizin imkanları dahilinde ihtiyaç duyulan projeleri hep birlikte yapacağız ” dedi.  

Kaynak: FADİME ÖZKARAN//DUYGU ÖZGER