Seçimlere hazırlık kapsamında, 61 milyon 441 bin 882 seçmen arasında yer alan 1 milyon 32 bin 610 genç ilk kez oy kullanacak. 34 siyasi partinin adayının yarışacağı seçimlerde, ülke genelinde 206 binden fazla sandık kurulacak. Bu seçimlerde 81 il, 973 ilçe ve 390 belde belediye başkanı ile 50 bin 336 muhtarın belirleneceği belirtiliyor. Ayrıca, il genel meclisi üyeliği ve belediye meclis üyelikleri için de seçimler yapılacak.

Seçim hazırlıkları çerçevesinde, ilçe seçim kurulları tarafından sandık kurulu başkanlarına seçim malzemelerinin teslim edilmesi için çalışmalara başlanacak. Eğitim çalışmaları da 29 Mart Cuma günü tamamlanacak. Köy, mahalle ve beldelerde ise malzeme torbaları sandık kurulu başkanlarına 29 Mart Cuma günü teslim edilecek.

Aile İçi ve Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele eğitimi! Aile İçi ve Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele eğitimi!

Seçim günü ise il ve ilçe merkezlerinde, bina sorumlusu görevlendirilen yerlerde saat 05.00'te malzeme torbaları bina sorumlularına teslim edilecek. Bina sorumluları, bu malzemeleri sandık çevrelerine getirerek sandık kurulu başkanlarına teslim edecekler. Bina sorumlusu görevlendirilmeyen yerlerde ise malzeme torbaları oy verme günü sandık kurulu başkanlarına sandık bölgesinde teslim edilecek.

Kaynak: Gamze Koçak