Gümüşhane'nin Şiran ilçesinde yaşayanlar, Irak'ın kuzeyinde hayatını kaybeden Piyade Uzman Onbaşı İsmail Yazıcı için düzenlenen törende hüzne boğuldu. Şehidin eşi, cenaze töreninde gözyaşları içinde eşinin tabutuna sarılırken, evladını taşıdığı karnını tabuta dokundurmuş ve "Bak kızını getirdim sana diyorum, kalkmıyorsun" diyerek feryat ettiği anlar yürekleri burktu.

şehit ismail yazıcı

Şehit İsmail Yazıcı'nın vefat ettiği operasyon, teröristlere geçit vermeyen kahramanca bir çatışmaydı. Gümüşhane'ye düşen şehit haberiyle toplum yasta birleşti. Şehidin cenazesi, Şırnak'ta yapılan törenin ardından memleketi Gümüşhane'ye getirildi ve burada sevenlerinin gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

şehit ismail yazıcı

Cenaze namazı öncesinde şehidin eşi, Seda Yazıcı'nın eşinin tabutuna yaslanarak vedalaşması herkesi derinden etkiledi. Acısı gözyaşlarına yansıyan Seda Yazıcı, hamile olduğu halde kızının babasız büyüyeceğini ve babasını hiç göremeyeceğini yürek yakan sözlerle dile getirdi. Şehit İsmail Yazıcı'nın annesi Miyase Yazıcı ise kızının ve torununun acısının hafiflemesi için teselli olmaya çalıştı.

şehit ismail yazıcı

Ziraat Türkiye Kupası final maçının biletleri satışa çıktı Ziraat Türkiye Kupası final maçının biletleri satışa çıktı

Telme köyüne götürülen şehidin naaşı, burada toprağa verilmek üzere alındı. Askeri ve sivil birçok yetkilinin yanı sıra şehit Piyade Uzman Onbaşı İsmail Yazıcı'nın ailesi, yakınları ve ilçe halkının yoğun katılımıyla düzenlenen cenaze namazı, halkın şehidine duyduğu bağlılığı ve saygıyı gösterdi.

şehit ismail yazıcı

Kaynak: İHA