Sik Sik Yiyoruz Ancak Damarlari Tikiyormus Ogrenince Agziniza Bile Surmeyeceksiniz 640X331

Boya dolu varil patladı! Boya dolu varil patladı!

Severek tükettiğimiz besinlerden biri de hamur işleri olmaktadır. Her ne kadar bu ürünleri çok sevsek da sağlığımızı olumsuz olarak etkilemektedir. Bu besinlerin bize zararlarını duyduğunuzda asla ağzınıza dahi sürmeyeceksiniz.

Türk geleneğinde yer alan bazı lezzetlerden resmen vazgeçemiyoruz. Özellikle bazı besinler var ki bu besinleri sürekli tüketiyoruz fakat bizim sağlığımıza zarar veriyor. Bu besin ne mi? Tabi ki börek. 

Genelde hamur ve çeşitli malzemelerin bir araya getirilerek yapıldığı börek hem yemek hem atıştırmalık olarak bilinse de bazı zararları bulunmaktadır. Peki, bu böreğin zararları nelerdir? 

Tüketirseniz Damarlarınızı Tıkıyor! 

Sik Sik Yiyoruz Ancak Damarlari Tikiyormus Ogrenince Agziniza Bile Surmeyeceksiniz

Genelde çok sevilse de börek düzenli tüketilirse kilo alımı yaptığı için obezite riskini de ortaya çıkarmaktadır. Hızlı kilo artışına sebep olmasıyla bilinen börek vücutta ödem tutuyor ve metabolizmik yaşı ilerletiyor. 

Ayrıca içerisinde bulunan hamur ve iç malzemelerden dolayı de kalp sağlığını olumsuz etkileyerek zamanla damarları tıkayarak vücudumuza zarar veriyor. İçerisinde bulunan tuz oranı zaten tansiyon hastalığına sebebiyet verdiğinden ötürü ileri yaşta insanların sağlığını olumsuz etkilemekte. 

Börekler genelde çayın yanında tercih edilmekle beraber hemen herkesin sevdiği besinlerden olmaktadır. Hamur işi olmasının yanı sıra içerisindeki malzemelerle de ön plana çıkan börekler resmen damarlarınızı tıkayarak sağlığınızı tehdit ediyor. Bundan dolayı da özellikle uzmanlar tarafından tüketilmesi önerilmiyor. Eğer siz tüketmeye devam ediyorsanız bir an önce tüketmeyi bırakmalı ve sağlıklı yaşama geçmelisiniz. 

Kaynak: FATMA SEDA CAN