Eylül ayı ortalarından ekim ayı sonlarına kadar devam eden kestane hasadıyla birlikte, Afyonkarahisar'da vatandaşlar yoğun bir talep görüyor. Kestane, sağlıklı ve doğal bir atıştırmalık olarak tercih ediliyor. İçerdiği mineraller ve vitaminlerle vücut için faydaları da bilinen kestane, hem lezzetiyle hem de besleyici özellikleriyle tercih ediliyor. Kış aylarının gelmesiyle birlikte, bu doğal lezzet sofralarda önemli bir yer ediniyor.

Afyonkarahisar'da yapılan kestane hasadının ardından, tezgahlarda yerini alan kestanenin taze ve kaliteli oluşu da vatandaşların ilgisini çekiyor. Uzmanlar, kestanenin taze olduğunda daha lezzetli olduğunu belirtiyorlar. Bu nedenle, pazarcılardan taze kestane tercih edilmesi önemle vurgulanıyor.

Kestane Lezzeti

Yurdunuseven ODAK’ın 30.yılını kutladı! Yurdunuseven ODAK’ın 30.yılını kutladı!

Kestane üreticisi bu yıl endişeli Kestane üreticisi bu yıl endişeli

Kestane alırken dikkat edilmesi gereken bir diğer önemli nokta ise fiyatlar. Kestanenin fiyatı, kilosuna ve kalitesine göre değişiklik gösteriyor. Afyonkarahisar'da tezgahlarda kilosu 250TL'den satılan kestane, lezzeti ve tazeliğiyle tercih ediliyor.

Kestane, hem mangalda hem de fırında lezzetli bir şekilde pişirilebiliyor. Kış aylarının sofralarında sıkça yer alan kestane, ailelerin keyifli saatler geçirmesine de katkı sağlıyor. Ayrıca, kestane ile yapılan şekerlemeler, tatlılar ve kekler de sofralarda önemli bir yer tutuyor.

Afyonkarahisar'da başlayan kestane sezonuyla birlikte, vatandaşlar bu eşsiz lezzeti doyasıya yaşama fırsatını elde ediyor. Soğuk kış akşamlarında kestane keyfi yaşıyor, sağlıklı bir atıştırmalıkla hem midelerini hem de damaklarını şenlendiriyorlar.

Kestane için pazarda borsa! Kestane için pazarda borsa!

Kaynak: CEMİLE KAYTAN