31 Mart 2024 yerel seçimleri ile ilgili olarak Adalet ve Kalkınma Partisi’nde yapılan çalışmaları yeterli görmeyen Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çalışmalara bizzat katılmaya başlaması ve teşkilatları teker teker genel merkeze çağırarak birebir istişarelerde bulunması, Aralık ayı sonunda adaylarını açıklayacağını ifade eden AK Parti’de takvim değişikliğine yol açtı.

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin tarihinde ilk kez teşkilatın temayül ve anketlerine itibar edilmeyerek sil baştan temayül ve anketlerin yapılmaya başlanması, "Teşkilat Başkanlığı sınıfta kaldı" dair yorumların yapılmasına sebep oldu.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2024 Mahalli İdareler Seçimlerinde özellikle muhalefetin elinde bulunan belediyelerin, Cumhur İttifakına kazandırılmasına yönelik çalışmaları birebir takip ettiği, genel merkezde bazı birimlerin yaptığı çalışmalardan da memnun kalmadığı öğrenildi.

İçlerinde Afyonkarahisar'ın da bulunduğu bazı illerde çıkan temayül ve anket sonuçlarına bakılarak buralarda yeniden anket ve saha değerlendirme çalışması yapılması yoluna gidildi.

Bu kapsamda, dün ilimize Ankara’dan AK Parti teşkilatı dışında direkt olarak AK Parti Genel Başkanına rapor verecek olan dört kişilik bir heyetin geldiği öğrenildi.

Gelen heyetin, bazı STK’ların bilinen isimlerinin dışında isimlerle görüşecekleri ve çarşı pazarda nabız tutacakları, bunun yanı sıra da şehrin önemli bazı isimleriyle de istişarelerde bulunacakları öğrenildi.

Heyetin oluşturacağı raporu direkt olarak AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ulaştıracağını alınan bilgiler arasında.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın halen AK Parti’nin elinde bulunan belediyelerde, mevcut başkanların performansları ile ilgili olarak özel bir rapor hazırlattığı, bu raporda seçim öncesi verilen vaatlerin ne kadarının hayata geçirildiği, bu kaynakların verimli kullanılıp kullanılmadığı, belediyenin yaptığı hizmetler ile belediye başkanının “Sosyal belediyecilik” alanında yaptığı çalışmaların irdelendiği öğrenildi.

AK Parti ile CHP’liler sürtüşe dursun, Taytak tuttuğunu kopartıyor! AK Parti ile CHP’liler sürtüşe dursun, Taytak tuttuğunu kopartıyor!

Erdoğan’ın mevcut belediye başkanlarıyla ilgili değerlendirmelerde önceki seçimde halka verilen vaatlerin gerçekleştirilme oranıyla ilişkin ayrı bir raporlama daha istediği ifade ediliyor.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’te az önce yaptığı açıklamada, “Şu ana kadar 10 ilde çalışmalar tamamlandı. Ankara, Adana, İzmir, İstanbul, Balıkesir, Samsun, Bursa, Sakarya, Gaziantep, Malatya ve Trabzon görüşmeleri yapıldı. Diğer illerde de bu çalışmalar devam edecek” dedi.

Kaynak: ODAK HABER MERKEZİ