Son Dakika Deprem mi oldu? 18 Mayıs 2024 son depremler Son Dakika Deprem mi oldu? 18 Mayıs 2024 son depremler

Hisselerin ticari büyümenin yavaşladığına işaret eden satış rakamlarının ardından TSİ 20.00 itibarıyla yüzde 1'den fazla düştüğü görüldü. Bu düşüş, Starbucks için 1992'deki halka arzdan bu yana en uzun süreli düşüş serisi oldu.

16 Kasım'da ABD'de çalışanların "Kırmızı Kupa Günü" dolayısıyla iş bırakması ve promosyonlu ürünler dahil çeşitli faktörler, hisse değerlerinin yüzde 10'dan fazla azalmasına neden oldu. Starbucks'ın piyasa değeri son 20 gün içinde 110 milyar doların altına düşerek önemli bir kayba uğradı. 16 Kasım'da da şirketin yüzlerce ABD'li şubesinde çalışanların, çalışma şartlarının iyileştirilmesi talebiyle greve gittiği hatırlatıldı.

Starbucks'ın sendikayı dava etme kararı ve Filistin ile dayanışma çağrısında bulunan paylaşımların ardından tartışmalar yaşanırken, şirket sosyal medyada organize olan boykot eylemleriyle de karşı karşıya kaldı. Bu süreç, Starbucks'ın müşteri ve yatırımcı algısında olumsuzluklara yol açtı.

Şirket liderliğinden gelen açıklamalar da iyimser bir tablo çizmekten uzak. Starbucks İcra Kurulu Başkanı Laxman Narasimhan, şirketin Çin pazarındaki toparlanmanın beklentilerin altında kaldığını paylaştı. Analistler, Çin'de faaliyet gösteren yerli kahve zinciri Luckin Coffee'nin hızlı yükselişinin Starbucks için rekabet baskısını artırdığına dikkat çekiyorlar. Luckin'in başarısı ve diğer kahve zincirlerinin Çin pazarında agresif bir şekilde yer alması, ABD'li şirketin Asya'daki pozisyonunu zorlayabilir.
 

Editör: Duygu Özger