Şuhut Vakfı, İstanbul'da gerçekleştirdiği yıllık toplantıda büyük bir adım atarak, İstanbul Üsküdar'da yeni bir iş merkezi inşa etme kararı aldı.

ŞUHUT VAKFI, İSTANBUL, İŞ MERKEZİ, YATIRIM, GELİR KAYNAĞI

İstanbul’da gerçekleştirilen Şuhut Vakfı'nın yıllık mütevelli kurulu toplantısında, Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Uysal önemli açıklamalarda bulundu. Uysal, vakfın güçlenmesi için yoğun çaba sarf ettiklerini belirterek, "Vakfımızın hem mal varlığı hem de yıllık düzenli gelir kaynaklarının geliştirilmesi için bütün gücümüzle çalışıyoruz" dedi.

Premier Lig'de şampiyonluk yarışı kızıştı Premier Lig'de şampiyonluk yarışı kızıştı

DAHA ETKİN HİZMET

Şuhut Vakfı, İstanbul Üsküdar'da sahip olduğu arsa üzerine inşa edeceği iş merkeziyle gelir getirici önemli bir yatırımı hayata geçirme kararı aldı. Bu yatırımın tamamlanmasıyla birlikte, vakfın Şuhut'un sosyal, kültürel ve ekonomik kalkınmasına daha etkin bir şekilde hizmet edebileceği vurgulandı.

Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Uysal, "Vakfımızın Bakanlar Kurulunca Vergi muafiyeti alabilmesi için de çaba içerisinde olacağız" diyerek, vakfa yapılan desteklerin artması ve bağışçı tabanının güçlenmesinin hedeflendiğini ifade etti.

TARİHİ BİR MİRASI KORUMA ÇABASI

Şuhut Vakfı, Haremeyn İbrahim Ağanın Mektebi Vakfı'nın mirasını koruma adına önemli adımlar attı. Üsküdar'daki arsanın satın alınmasıyla birlikte, Haremeyn İbrahim Ağanın Mektebi Vakfı'nın hisseleri de Şuhut Vakfı'na geçmiş oldu. Bu hamle, tarihi vakfa ait hisselerin özel şahıslar eline geçmesini engelledi.

Vakıf Başkanı Mustafa Uysal, "Haremeyn İbrahim Ağanın Mektebi Vakfı’nın değerlerine de sahip çıkmaya çalışacağız" sözleriyle, tarihi mirasın korunmasına yönelik kararlılık vurguladı.

Hhh

DEPREM YARDIMLARI VE SOSYAL PROJELER

Şuhut Vakfı, 2023 yılında yaşanan depremin ardından hızla harekete geçerek depremzedelere yardım eli uzattı. Gıda, battaniye, hijyen malzemeleri ve çocukların ihtiyaçlarını içeren yardım kolileri, kısa sürede depremzedelere ulaştırıldı. Ayrıca, Şuhut'a yerleşen depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla çeşitli destekler sağlandı.

Vakıf, sosyal sorumluluk projelerine de önem veriyor. "Gel Bir yetim de sen giydir" kampanyasıyla Şuhut Merkez ve Köylerindeki çocuklara destek olmayı sürdüren vakıf, bu tür projeleri gelecek yıllarda da devam ettireceklerini açıkladı.

ŞUHUTLULARIN BİRLİK VE DAYANIŞMASI

Şuhut Vakfı, hemşehrileri arasındaki bağları güçlendirmek için çalışmalarını sürdürüyor. Mustafa Uysal, "Ülkemizin ve dünyanın çeşitli bölgelerinde yaşayan hemşehrilerimizle bağlarımızı güçlendirmek de önemli hedeflerimiz arasında" diyerek, vakfın gelecek hedeflerine işaret etti.

Yönetim Kurulu'nda yapılan seçimde, Mustafa Uysal, Hulusi Gürsoy, Ali Rıza Şenbabaoğlu, Seçkin Köse ve Mehmet Bağır'dan oluşan ekibin görevlerine devam etmesi kararlaştırıldı.

Kaynak: FADİME ÖZKARAN