Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde "Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülleri Töreni"nde konuşarak, ödül alanların isimlerini açıkladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde "Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülleri" törenine katıldı. Erdoğan ödüle layık görülen isimleri tek tek takdim etti.

Kırklareli'nde keçe işleme sanatıyla yapılan "Çingene kızı" tablosu ilgi çekti Kırklareli'nde keçe işleme sanatıyla yapılan "Çingene kızı" tablosu ilgi çekti

Türk Sinemasının Duayeni: Sami Şekeroğlu Türk Sinemasının Duayeni: Sami Şekeroğlu
 

Süleyman Uludağ kimdir?

1937 yılında Amasya’nın Akyazı Köyünde dünyaya geldi. Çorum İmam-Hatip Okulu'nu ve İstanbul Yüksek İslam Enstitüsü'nü bitirdi. Kastamonu İmam-Hatip Okulu'nda üç yıl görev yaptı. 1970'te Kayseri Yüksek İslam Enstitüsü'nde göreve başladı. 1975'te Bursa Yüksek İslam Enstitüsü'ne nakledildi. 2007'de Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tasavvuf Anabilim Dalı'ndan emekli olan Prof. Dr. Uludağ, kuruluşundan itibaren TDV İslâm Ansiklopedisi'nde 232 maddenin yazarlığını yaptı.

Prof. Dr. Uludağ, Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi olarak görev yapıyor. Uzmanlık alanı olan tasavvuf tarihinin yanı sıra iktisattan siyaset bilimine ve toplum bilimine birçok alanda telif ve tercüme eserlerin ve makalelerin yazarı.

Orta Asya, Kafkasya ve Balkanlar'a yaptığı seyahat izlenimlerini 2002'de İran'a ve Turan'a Seyahat adıyla kitaplaştıran Prof. Dr. Uludağ, Batum göçmeni bir aileden gelmesi itibarıyla Sovyetler'in çöküşünün ardından bu bölgenin dini uyanışına katkıda bulunmaya çalıştı. Kendi düşünce hayatında önemli bir yer tutan İbn Haldun'dan yaptığı Mukaddime çevirisi, Süleyman Uludağ'ın Türkçeye kazandırdığı önemli eserlerdendir.

Kaynak: NURBANU SOY