AK Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu’nun İYİ Parti'den istifa edip AK Parti’ye katılmasının ardından, geçtiğimiz aylarda geçirdiği trafik kazası sonrası Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesinde tedavi olan AK Parti Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Bahadır Yenişehirlioğlu’nun ‘’Hoş geldin’’ demesi muhalefet partililerin dikkatini çekti.  

AK Parti Grup Başkanvekili Bahadır Yenişehirlioğlu’nun TBMM’de Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu’na, ‘’Partimizin Merkez karar ve Yönetim Kurulu toplantısında Cumhurbaşkanımız Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından partimiz rozeti takılan ve aramıza katılan Eskişehir Milletvekilimiz Nebi Hatipoğlu'na hoş geldin diyoruz ve başarılı bir çalışma dönemi diliyorum’’ dedi.

‘’BU DURUM UTANÇ VERİCİDİR’’

Grup Başkanvekili Yenişehirlioğlu’nun sözleri üzerine konuşan İYİ Parti Bursa Milletvekili Hasan Toktaş, ‘’Siyasi bir başarı elde etmişçesine, belki de bugüne kadarki en pahalı transferinize bugün ‘Hoş geldiniz’ dediniz. Bu kapıdan henüz girmemiş, şu sıralara bakmaya utanacak birine bugün ‘Hoş geldiniz’ dediniz. Milletin parasıyla, bu garip milletin ödemiş olduğu vergilerle transfer bedelini ödediğiniz birisine ‘Hoş geldiniz’ dediniz. Bu durum utanç vericidir, bu durum izaha muhtaçtır. Bu denli siyaseti yozlaştırmanızı büyük Türk milletinin takdirine bırakıyorum’’ ifadelerini kullandı.

‘’BEN HESAP KİTAP BİLMEM’’

Cumhurbaşkanı Erdoğan net konuştu: Devletimizin nefesi enselerinde! Cumhurbaşkanı Erdoğan net konuştu: Devletimizin nefesi enselerinde!

Milletvekili Hatipoğlu’na yönelik yapmış olduğu hoş geldin konuşmasına karşılık Milletvekili Toktaş’ın sergilediği tutuma ‘’Nezaketsiz’’ diyerek TBMM mehabetine yakışmadığını söyleyen Yenişehirlioğlu, ‘’Değerli hatibin söylediklerinin en ufak zerresine dahi katılmıyorum. X partideyken çok iyiydi de, Y partisine geçince birden bire kötü olunma mevzusunu, 62 yaşındayım hala anlamış değilim. Burada yaptığım bir nezakettir, hoş geldin karşılığıdır. Yoksa ne pazarlık, ne başka hesap kitap ben bunları bilmem. Benim kafam böyle çalışmıyor hayatım boyunca da çalışmadı’’ diye konuştu. N\S

Editör: Nurbanu Soy