Derslerinde başarılı olan öğrencilere destek ödemesi kapsamında, takdir veya teşekkür belgesi alan ilkokul, ortaokul, lise öğrencilerine karşılıksız 10 bin 200 TL'ye kadar karne ödülü verilecek. 2023- 2024 eğitim öğretim yılının birinci döneminin sonuna gelinmesiyle birlikte öğrenciler karneleriyle birlikte takdir ve teşekkür belgelerini de aldı.

Dinar’da ‘ORMAN BENİM’ kampanyası! Dinar’da ‘ORMAN BENİM’ kampanyası!

Asgari ücretin yüzde 60'ı kadar ödeme yapılacak

Devlet okullarında eğitim gören ve takdir-teşekkür belgesi alan öğrencilere yönelik Başarı Teşvik Programı kapsamında destek ödemesi yapılacak. Başarı Teşvik Programı kapsamında, sınıflarında dereceye giren ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerine asgari ücretin yüzde 60'ı kadar yani 10 bin 200 TL karne parası verilecek.

Üniversiteli öğrencilere de destek verilecek

4 yıllık örgün eğitim yapan yükseköğretim kurumlarını kazanan öğrencilere de aylık 100 TL destek ödemesi yapılacak. YÖK'ün belirlediği dünyadaki ilk 500 üniversiteye girme hakkı kazanan öğrencilere başarı desteği verilecek. Sosyal yardım alan hanelerdeki meslek lisesi mezunu öğrencileri ile lise sonrası meslek edindirme kurslarına giderek iş hayatına atılan gençlere de net asgari ücrete orantılı destek ödemesi yapılacak. Karne parası ödemeleri ise öğrencilerin okulları aracılığıyla yapılacak.

Kaynak: ODAK HABER MERKEZİ