Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Ahmet İbanoğlu, bazı hakemleri dinlendirme kararı aldıklarını duyurdu.

Kampta sakatlanıp spor yaşamı sona eren milli judocuyu ağlatan karar! Kampta sakatlanıp spor yaşamı sona eren milli judocuyu ağlatan karar!

TFF'nin resmi internet sitesinde yer alan açıklama, Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Ahmet İbanoğlu'nun imzasını taşıyor. Başkan İbanoğlu, yaptığı açıklamada, bazı hakemlerin performanslarını yakından izlediklerini ve sezonun ilk yarısına kadar dinlendireceklerini dile getirdi. İbanoğlu, "MHK olarak, hakem performanslarını her hafta dikkatle takip ettiğimizi ve bazı hakemlerimizi, ilk yarı sonuna kadar dinlendirme kararı aldığımızı, aralık sonu yapılacak klasman değerlendirmelerinde bu analizleri dikkate alarak hareket edeceğimizi kamuoyu ile paylaşmak isterim," ifadelerini kullandı.

Aynı zamanda Trendyol Süper Lig'in 13. haftasında oynanan Fenerbahçe-VavaCars Fatih Karagümrük maçıyla ilgili VAR kayıtları hakkında da konuştu. İbanoğlu, kayıtları incelerken herhangi bir usulsüzlük ile karşılaşmadığını ve medyaya sızdırıldığı iddia edilen diyalogların asılsız olduğunu vurguladı. Ahmet İbanoğlu, "Söz konusu VAR kayıtlarının deşifre edilip medyaya servis edildiğine dair iddia edilen diyalog, hayal ürünü ve gerçek dışıdır. İtibar edilmemesini rica ederim," şeklinde konuştu.

Editör: Tuğba Özkan