Esma Nur, Gözünü Avrupa Şampiyonluğuna Dikti Esma Nur, Gözünü Avrupa Şampiyonluğuna Dikti

TFF tarafından yapılan açıklamada, 2023 Turkcell Süper Kupa maçının Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da oynanmasına yönelik teklifin Saudi Media Company (SMC / Riyadh Season) tarafından yapıldığı ve her iki kulübün onayı ile anlaşmanın imzalandığı belirtildi. TFF, Türkiye Cumhurbaşkanının bu sürece herhangi bir şekilde müdahil olduğu yönündeki iddiaların tamamının asılsız olduğunu bildirdi.


Ayrıca, federasyon sürecin herhangi bir aşamasında Türkiye'nin millî değerlerinin veya Atatürk ilkelerinin tartışma konusu yapılmadığını ve aksi iddiaların provokatif ve art niyetli olduğunu ifade etti. TFF, ilgili müsabakanın FIFA Uluslararası Maçların Düzenlenmesine Dair Talimata uygun olarak yapıldığının ve uluslararası maçlarda beklenen tüm gerekliliklerin ve prosedürlerin bu maç için de geçerli olduğunun altını çizdi.


Türkiye Futbol Federasyonunun açıklamasında, toplumu birleştiren sporun başka amaçlarla kullanılmasına izin verilmeyeceği yönünde bir duruş sergilendi ve Türk futbolunun başarılarla adını duyurmak için gösterilen kararlı çalışmalara devam edilmesi gerektiği vurgulandı.
 

Editör: Duygu Özger