Gürzap'ın vefatı, kendisini hayranlıkla izleyen ve eserlerinden ilham alan sevenlerini ve sanat çevresini derin bir üzüntüye boğdu.

Birçok popüler dizide ve filmde unutulmaz roller üstlenen Gürzap, "Kurtlar Vadisi", "Aşk Beklemez", "Medcezir" ve "Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz" gibi sevilen yapımlarda izleyicilerin karşısına çıkmıştı. Sanatçının mevcut sağlık sorunları nedeniyle hastanede aort anevrizması tedavisi gördüğü biliniyordu.

Can Gürzap'ın cenazesi hakkında da bilgi verildi; usta oyuncu için son görev, Teşvikiye Camisi'nde yerine getirilecek.

Motokrosa gençlerin ilgisi yoğun! Motokrosa gençlerin ilgisi yoğun!

Bir sanat emekçisinin hikayesi olan Gürzap'ın, sanata adanmış bir yaşam sürdürdüğü bilinmektedir. 1944 yılında dünyaya gelen sanatçının tiyatro eğitimine, kendisi gibi sanatçı olan babası Reşit Gürzap ile başladığı ve sonrasında Ankara Devlet Konservatuvarı ile Londra Central School of Speech and Drama'da eğitim aldığı bilgisi paylaşıldı.

Yönetmen ve oyuncu olarak Ankara Devlet Tiyatrosu'nda görev yapan, öğretmenlik yapan ve radyo tiyatrosuna emek veren Gürzap'ın, sanata olan katkıları saymakla bitmiyor.

Kurduğu Dialog Anlatım İletişim okulu ile birçok yeni yeteneğin tiyatro, sinema ve televizyon sahnelerine adım atmasına vesile olan Gürzap, ayrıca "Ateşten Günler", "Yangın", "Metres" gibi filmlerde ve "İffet", "Kurtlar Vadisi Pusu", "Medcezir" gibi dizilerde sergilediği performanslarla hafızalarda yer etti.

Son olarak "Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz" dizisinde izleyici karşısına çıkan Gürzap'ın 2018 yılında geçirdiği bir kaza sonucu ölümden döndüğü unutulmaz bir an olarak hafızalarda kalmıştır. Sanat dünyası, Can Gürzap'ın ardında bıraktığı mirasla onu anmaya devam edecek.  F/Ö

Editör: Fadime Özkaran