Cenevre Havalimanında Türk diplomatlar ve İsviçreli yetkililer tarafından karşılanan Bakan Göktaş, Türkiye'nin Cenevre Başkonsolosluğuna geçti ve Başkonsolos İpek Zeytinoğlu Özkan'dan faaliyetler hakkında bilgi aldı. Ayrıca, ilk Türk göçmenler ve Türk toplumu temsilcileriyle de bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamlarını Cenevre'deki Türk toplumuna ileten Göktaş, Avrupalı bir Türk olarak bu toplantının kendisi için anlamını ve toplumun uyum sürecinde kendi kimliklerini korumanın önemine vurgu yaptı. "Ben de sizlerin bir kızıyım" diyerek samimi duygularını ifade eden Göktaş, vatandaşlarla bir arada olmaktan duyduğu gurur ve mutluluğu dile getirdi.

Yurt dışına yoğun bir şekilde ataşelik açtıklarını belirten Göktaş, Zürih'te açılacak ataşeliğin Türk vatandaşlarına sundukları sosyal hizmet modellerini aktarmayı hedeflediğini aktardı. Ayrıca, 6 Şubat depremleri sonrası İsviçre'deki Türk toplumunun gösterdiği desteğe de teşekkür etti.

144 bin 280 paket kaçak sigara ele geçirildi! 144 bin 280 paket kaçak sigara ele geçirildi!

Başkonsolos İpek Zeytinoğlu Özkan, toplantının bir "Bakan-Vatandaş Toplantısı" olması nedeniyle kendi adlarına bir ilki gerçekleştirdiklerini ve Bakan Göktaş'ı ağırlamaktan büyük bir gurur duyduklarını ifade etti. F/Ö

Editör: Fadime Özkaran