Türkiye 31 Mart 2024 yılında yapılacak olan yerel seçimlere kilitlenirken, AK Parti’de Aday Adaylığı başvurusu bugün 19:00’da sona eriyor. Başvurularını AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığına bugün yapacak olan 3 Aday Adayı bulunuyor. AK Parti'den ilk aday adaylığı başvurusunu yapan iş insanı Ömer Altınay oldu.

YÖNETMEYE TALİP OLDUK

Altınay Aday Adaylığı başvurusunu AK Parti İl Başkan Yardımcısı Eren Alan’a yapan Altınay, ekmeğini bu şehirden kazanan, bu şehirde istihdam yaratan, bu şehrin Türkiye'deki en önemli markalarından olan ve 130 yıldır yürüten büyük bir firmayı yöneten birisi olduğunu söyleyerek, “Bizler firma olarak bugüne kadar Türkiye'nin ağzını tatlandırdık. Bugünden itibaren ise gönülleri tatlandırmak üzere yola çıktık. Allah'ın izni, sizlerin destekleri ve duaları ile 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimlerinde Afyonkarahisar Belediyesi'ni yönetmeye talip olduk” dedi.

MHP İl Başkanlığından, Çetinkaya’ya ziyaret! MHP İl Başkanlığından, Çetinkaya’ya ziyaret!

HERKESE MİNNETRARIZ

AK Parti’den Afyonkarahisar Belediye Başkanlığı için Aday Adaylığını ilan eden Altınay, “Halka hizmet gibi kutsal bir görevin ilk meşalesini yakmak için toplandık. Allah bizi çıktığımız bu yolda mahcup etmesin. Ben neden aday oldum? Bu sorunun yanıtını vermek isterim. Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı, Cumhuriyet'in ilk ışıklarının yakıldığı bu şehirde, Türkiye yüzyılının ilk belediye başkanı olmak, ve bu şehre hizmet etmek büyük bir onurdur. Böylesi kadim bir memleketin gelişmesi için bugüne kadar çivi çakan, taş üstüne taş koyan herkese minnettarız” diye konuştu.

AFYONKARAHİSAR’IN YERİNİ ALMASI İÇİN YOLA ÇIKTIK

“Ancak bu şehrin kangren olmuş pek çok sorunu olduğunun da farkındayız” diyen Altınay, “İşte bu sorunlara kalıcı bir neşter vurmak için biz bu yola talip olduk. Biz bu şehrin yeni bir söyleve yeni bir hikayeye ihtiyacı olduğuna inanlardanız. Biz polemiklere boğulan bir şehir değil, yaşayan, nefes alan, dünya ile yarışan bir şehir inşa etmek için yola çıktık. Biz bu şehrin kavgalara ve kısır döngüleri ile değil zenginlikleri ile konuşulan bir şehir olması hayali ile yola revan olduk. Biz gençlere umut olmak için yola çıktık. Sadece kaldırımlar yollar yapmak için değil, akıl şehirlerin tartıştığı bir dünyada Afyonkarahisar’ın yerini alması için yola çıktık.”

HİZMETİN BAŞKANI OLMAYA ADAYIM

İkinci yüzyılda Afyonkarahisar’ı hak ettiği noktaya getirmek için yeni bir şeyler söylemek için yeni bir hikayeyi yazmak için yola çıktıklarını belirten Altınay sözlerine şöyle devam etti: “Bugün bu hikayenin ilk cümlesini burada kurduk. Allah nasip eder ise önce adaylık sonra da 31 Mart 2024 günü Afyonkarahisar Belediyesi'ni yönetme yetkisini aldıktan sonra, elbirliği ile Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın ve teşkilatımızın destekleri ile bu şehri hak ettiği noktaya getirmek için 7 gün 24 saat çalışan bir belediye ile yola revan olacağız. Hizmetin Başkanı olmaya adayım” dedi. >>HABER-FOTOĞRAF: Gökhan KOCAASLAN/Cemile KAYTAN

Editör: Nurbanu Soy