Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, ATSO Meclisi'nin Kasım ayı toplantısında son gelişmeler hakkında değerlendirmede bulundu. Serteser, toplantıda Oda üyeleri olan Kızılay İçecek ve Oruçoğlu Yağ'ın İstanbul Sanayi Odası tarafından düzenlenen İkinci 500 Büyük Şirket Araştırması'nda yer aldıklarını belirtti. Ayrıca, MarbleSystemsTureks Turunç Madencilik şirketinin Borsa İstanbul'da işlem gören ilk Afyonkarahisar sermayeli firma olma özelliğini taşıdığını vurguladı. Serteser, Türkiye Halk Bankası'nın Afyonkarahisar'a Bölge Müdürlüğü açma kararını da memnuniyetle karşıladığını söyledi.

Kırım Tatar sürgününün 80. Yılı! Kırım Tatar sürgününün 80. Yılı!

YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI VE EKONOMİK GÜVEN ENDEKSİ ARTIŞI

Serteser, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası olarak Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından desteklenen Yörex-Yöresel Ürünler Fuarı'nda büyük bir stantla yer aldıklarını belirtti. Fuarın büyük ilgi gördüğünü ve Afyonkarahisar'ın yöresel ürünlerini sergilediklerini ifade etti. Ayrıca, Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre ekonomik güven endeksinde de artış yaşandığını söyledi. Tüketici güven endeksinin, imalat sanayi güven endeksinin, hizmet sektörü güven endeksinin ve inşaat sektörü güven endeksinin arttığını belirtti.

EKONOMİNİN DURUMU VE KOBİ'LERİN DESTEKLENMESİ

Serteser, ekonomide sıkılaşma politikası izlendiğini ve ihracat odaklı büyüme tercih edildiğini söyledi. Bu doğrultuda, uluslararası kredi ve yatırım riskini ortaya koyan CDS değerlerinde iyileşme yaşandığını ve bu durumun Türkiye'nin yurtdışından kredi bulmasını kolaylaştırdığını belirtti. Ayrıca, "zombi" şirketlerden kurtulmanın önemli olduğunu vurgulayan Serteser, KOBİ'lerin desteklenmesi gerektiğini ve bu konuda çeşitli düzenlemelerin yapılmasının önemli olduğunu ifade etti. Afyonkarahisar'da işletmelerin çoğunluğunun KOBİ'lerden oluştuğunu belirten Serteser, bu işletmelerin üretim çarklarının hızlandırılması ve istihdamın artırılması için her türlü tedbirin alınması gerektiğini söyledi. N\S

Editör: Nurbanu Soy