Ulkede Afrika Sicaklari Yasanacak Vatandas Tasi Canagi Toplayip Ulkeden Cikmak Isteyecek 640X331

Afrika kaynaklı sıcak hava dalgasının ülkeye ulaştığı ve özellikle İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Eskişehir gibi büyükşehirlerde hava sıcaklıklarının artış göstereceği konusunda uzmanlar uyarıda bulunuyor. Kış mevsiminin normalden daha sıcak geçmesinin ardından, Nisan ayının ortalarında bile Türkiye’de 30 derece sıcaklıkların yaşanması gündeme gelmiş durumda. 

Ulkede Afrika Sicaklari Yasanacak Vatandas Tasi Canagi Toplayip Ulkeden Cikmak Isteyecek

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, sosyal medya üzerinden yaptığı duyuruda, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahminlerine dayanarak, ülke genelinde sıcaklıkların yarından itibaren artacağını ifade etti.

Mevsim normallerinin 4 ila 10 derece üzerinde seyredeceği öngörülen sıcaklıklar nedeniyle, yaşlılar ve kronik hastalıkları olan bireylerin özel önlemler alması gerektiğini vurguladı. 

Ayrıca, orman yangınlarına karşı vatandaşların dikkatli ve sorumlu davranmaları çağrısında bulundu ve şu ifadeleri kullandı:

“Bazı illerimizde sıcaklıkların 30 derecenin üzerine çıkması öngörülmekte. Özellikle yaşlı ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın Meteoroloji Genel Müdürlüğümüzün verileri doğrultusunda dikkatli ve tedbirli olmalarını istirham ediyorum. Bununla birlikte doğal oksijen kaynağımız olan ormanlarımızda da havaların ısınmasıyla beraber herhangi bir yangın olmaması için tüm vatandaşlarımızın duyarlı hareket etmelerini bekliyorum.” 

AFRİKA SICAKLIK DALGASI KAPIDA!

Bu hafta itibarıyla Türkiye’ye giriş yapan Afrika sıcak hava dalgası, özellikle salı ve çarşamba günleri birçok şehirde kavurucu sıcaklıkların yaşanmasına neden olacak. İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa’nın 30 dereceleri test etmesi beklenirken, Eskişehir Sarıcakaya ise 38-39 derece sıcaklıkların görüleceği tahmin ediliyor.

Ayrıca, 20 Ağustos’a kadar sürecek olan bir diğer Afrika sıcak hava dalgası da Türkiye’yi etkisi altına alıyor. Özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde sıcaklıkların 42-43 derece civarında seyrettiği belirtiliyor.

Yeni müfredatla sınıflara "farklılaştırılmış eğitim" geliyor Yeni müfredatla sınıflara "farklılaştırılmış eğitim" geliyor

Editör: Fadime Özkaran