Cumhuriyet Halk Partisi Artvin Hopa Belediye Başkanı Utku Cihan kimdir? İşte detaylar…

Hopa Belediye Başkan Adayı olan Utku Cihan 1980 yılında Artvin Hopa’da doğdu. Ortaöğretimin ardından 2005 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi, Şehir ve Bölge Planlama Bölümü'nden mezun oldu.

"Son Akşam Yemeği" filmi En İyi Yönetmen ve En İyi Film Jüri Özel Ödülü aldı "Son Akşam Yemeği" filmi En İyi Yönetmen ve En İyi Film Jüri Özel Ödülü aldı

2013 yılında Bahçeşehir Üniversitesi, Kentsel Sistemler ve Ulaştırma Yönetimi Bölümü'nde yüksek lisansını tamamladı. Halen Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde “Sürdürülebilir Ulaşım” konusunda doktora yapmaktadır.

İş yaşamına 2004 yılında özel planlama bürosunda adım atan Cihan, 2008 yılında İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde çalışmaya başlamıştır. ESHOT Genel Müdürlüğü'nde Şehir Plancısı olarak görev yapmış, 2011 yılından itibaren Ulaşım Dairesi Başkanlığı’nda Ulaşım Planlama Şefi olarak çalıştı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Toplu Ulaşım Hizmetleri Şube Müdürü görevini yürüttü.

2019’da İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Ulaşım Planlama Müdürü olarak göreve başlamış olup 23 Aralık 2019 tarihinde Toplu Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü'ne vekaleten atandı.

2020 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı görevine başladı. 10 Ocak 2024’te CHP Parti Meclisi’nin aldığı kararla, Hopa Belediye Başkan Adayı olarak belirlendi.

Kaynak: SEDA CAN