19 Kasım 2023'te online olarak yapılan ve eğitim camiasında büyük öneme sahip olan sınavın sonuçları için, daha önce 24 Kasım tarihi işaret edilmişti. Adaylar, bu tarih itibariyle http://www.meb.gov.tr ve/veya http://odsgm.meb.gov.tr internet adreslerini ziyaret ederek, uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik sınav sonuçlarını öğrenebilecekler.

AKÜ İİBF'nin 50. Yıl Flama Töreni! AKÜ İİBF'nin 50. Yıl Flama Töreni!

SINAV SONUÇLARI İÇİN MERAKLI BEKLEYİŞ SONA ERİYOR

Sınav değerlendirmesi, MEB kılavuzunda belirtilen esaslara göre yürütülecek. Adaylar, sınavdan alınan puanın yanı sıra, değerlendirme kriterlerini de dikkatle incelemeye alacaklar. Değerlendirme, 100 tam puan üzerinden yapılacak ve herhangi bir yanlış cevap, doğru cevapları etkilemeyecek. Sınavda tam puan alınabilmesi için doğru cevap verilen soru sayısının, toplam soru sayısına oranlanması sonucunda elde edilen puan önem taşıyacak. Başarı için belirlenen eşik puan ise 70 olarak açıklandı.

Ayrıca her sorunun eşit puan ağırlığına sahip olacağı belirtilirken, değerlendirme metodolojisinde [Puan=(Doğru Sayısı/Soru Sayısı)x100] formülünün kullanılacağı ifade edildi. Cevap anahtarında olabilecek hatalar, Merkez Sınav Kurulu kararıyla tespit edildiğinde, hatalı sorular iptal edilmeyecek, ancak doğru seçenekler dikkate alınarak sınav değerlendirilecek. İptal edilen sorular, merkez sınav kurulu ya da yargı kararlarıyla değerlendirme dışı tutularak, geçerli soruların puan değeri üzerinden yeniden hesaplama yapılacak.

Editör: Tuğba Özkan