Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mehmet Tekin, kabızlık, soğuğa maruz kalma ve baharatlı gıda tüketiminin hemoroid şikayetlerine sebep olabileceğini belirtiyor. Denizli Özel Tekden Hastanesi doktoru, hemoroid hastalığının 4 evreden oluştuğunu ve bu evrelerle ilgili korunma yollarını anlatıyor.

A W156958 01

Hemoroid Nedir?

Halk arasında basur olarak bilinen hemoroidin, anal bölgedeki damarların genişlemesi ve buna bağlı komplikasyonlar olduğunu ifade eden Dr. Tekin, belirtiler arasında kaşıntı, ıslaklık hissi, ağrı, dışarıya sarkma ve kanama olduğunu vurguluyor. Ancak anal bölgedeki kaşıntıların sadece hemoroidle ilişkilendirilemeyeceğini belirtiyor.

Hemoroid

Hemoroid hastalığının evrelerini açıklayan Dr. Tekin, birinci ve ikinci derece hemoroidlerde ilaç ve krem tedavilerinin faydalı olduğunu belirtiyor. Ancak damarların sarktığı durumlarda cerrahi müdahale gerekebileceğini ifade ediyor. Bu müdahaleler arasında lazerle tedavilerin ikinci ve üçüncü derecede uygulandığını, sarkan kısımların alınması için çeşitli yöntemlerin kullanılabildiğini söylüyor.

İç Hemoroid

Hemoroidden Korunma Yolları

Uzman, hemoroidden korunma yöntemlerini şu şekilde sıralıyor:

·         Acılı baharatlı gıdalardan uzak durmak,

·         Oturarak geçirilen uzun sürelerde bağırsak yavaşlığına bağlı kabızlığı önlemek,

·         Soğuk hava koşullarında anal bölgeyi korumak.

Gümüşhan’dan sevindirici haber: SIRA THY’de! Gümüşhan’dan sevindirici haber: SIRA THY’de!

A W156958 02

Kaynak: İHA