Bu mutlu olayı ilk olarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına, istiklal ve istikbal mücadelesinin tüm kahramanlarına borçlu olduklarını vurguladı. Vali Yiğitbaşı, rahmet, minnet ve şükranla bu kişilere saygılarını sundu.

AZMİNİN SONUCU OLARAK KURULMUŞTUR

Askeri ücrete ara zam olacak mı? Askeri ücrete ara zam olacak mı?

Yiğitbaşı'nın aktardığına göre :"Cumhuriyet, tarihi boyunca hürriyet ve istiklal için haklı mücadelelere girişmiş aziz milletimizin, 20. asırda varlığını sürdürme ve tarih kurucu konumunu muhafaza etme azminin sonucu olarak kurulmuştur. Bugün ise, iktisadi, siyasi ve kültürel anlamda büyük kazanımlarla birlikte 100. yaşına girmiş bir Cumhuriyet, bağımsızlığımızı tahkim etmek için attığımız adımların en önemlisidir."

BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNDE

Yiğitbaşı, Cumhuriyetin kuruluşundaki ortak milli duygu ve değerlerin önemini de vurguladı. Milletin birlik ve beraberlik içinde tüm zorlukları aştığını ve Cumhuriyeti bu yaşına getirdiğini belirtti. Ayrıca, aziz şehitlerin ve kahraman gazilerin emaneti olan vatan ve Cumhuriyet'e sonsuza dek sahip çıkacaklarını ve daha büyük başarılarla ilerleyeceğini belirtti. Cumhuriyetin 100. yaşını ve tüm vatandaşların Cumhuriyet Bayramını kutladı. FADİME ÖZKARAN

Editör: Fadime Özkaran