Gümüşhan’dan sevindirici haber: SIRA THY’de! Gümüşhan’dan sevindirici haber: SIRA THY’de!

Kendi yaşam öyküsünün, Yılmaz Erdoğan'ın yazıp yönetip oynadığı 'Vizontele' isimli filmle adeta birebir örtüştüğü Sürücü, filme her baktığında kendi geçmişiyle yeniden yüzleşmiş oluyor.

Çemişgezek ilçesinde dünyaya gelen ve 3 çocuğu olan Sürücü, çocuk yaştan itibaren elektroniğe büyük ilgi duyarak işin içine girmiş. Her zaman teknolojide daha fazlasını arayan Sürücü, Diyarbakır'da televizyon paket yayınları olduğunu öğrenmiş ve aynı yayının Elazığ'a da ulaşmasını arzulamış. Zaman kaybetmeden bu hedefe ulaşmak için malzeme toplamaya başlamış ve İstanbul'un yolunu tutmuş. Buradan temin ettiği elektronik ekipmanların yardımıyla işe koyulan Sürücü, dağ tepe demeden günlerce sinyal arayışına girişmiştir.

Sürücü, ümidini hiç yitirmeden yaklaşık bir hafta süren arama sonunda Mastar Dağı'nda aradığı sinyali bulmuştur. Bu sinyali kullanan ve geri yansıtıcı ile yayını dükkanındaki televizyona çeken Sürücü, başarısının sevincini yaşamıştır. Televizyon izlemek üzere Sürücü'nün işyerinin önünü dolduran binlerce kişi, bu gelişme sonrasında adeta ayağa kalkmıştır. Sürücü, Elazığ'daki televizyon yayınından hemen sonra, memleketi Çemişgezek'e de bu yenilikçi hizmeti getirmiştir. Yılmaz Erdoğan'ın yazıp yönetip rol aldığı 'Vizontele' filminde anlatılan hikayenin, yaklaşık 50 yıl önce gerçeğinin yaşadığı tüm bu olaylardan esinlenildiği düşünülüyor. Filmle karşılaştığında kendi hikayesini yeniden yaşayan Sürücü, Vizontele'yi izledikçe geçmişine gidip gelmenin duygusal yolculuğunu yaşıyor.

Editör: Duygu Özger