Her ne kadar evlerimizde internet bağlantısının temelini Wi-Fi sinyalleri oluştursa da istenmeyen nesnelerin bu sinyali engelleyebileceğini düşünmüyoruz. Ancak son araştırmalar internet bağlantılarının yavaşlamasında rol oynayan bir faktörün gözden kaçırıldığını ortaya çıkardı. İşte detaylar… 

İşte Türkiye Belediyeler Birliği'ni temsil edecek Afyon’daki delegeler! İşte Türkiye Belediyeler Birliği'ni temsil edecek Afyon’daki delegeler!

WİFİ SİNYALİNİ BOZAN EŞYA! TAHMİN BİLE EDEMEZSİNİZ

Zayıf Wi-Fi sinyalleri genellikle can sıkıcıdır. Eğer internet bağlantınız yavaşsa bunun sorumlusu muhtemelen hemen hemen her evde bulunan bu eşyadır.

Evinizdeki internet bağlantınız sürekli yavaşlıyorsa ve ne yaparsanız yapın sinyal almakta sorun yaşıyorsanız, evinizde beklenmedik bir durum soruna neden oluyor olabilir. Aklınıza ilk gelen mikrodalga fırın, televizyon ya da oyun konsolu gibi elektrikli aletler ama bu sefer ayna da olabilir!

Virgin Media O2, evinizdeki WiFi sinyalini bozabilecek ve internet hızınızı yavaşlatabilecek bir nesne tespit etti. Bu küçük ama etkili ürün aslında oldukça şık ve modern evlerin vazgeçilmezidir. Evet, bu şey bir ayna! Özellikle büyük duvar aynaları, arkalarındaki ince metal tabaka nedeniyle WiFi sinyalinizi yansıtabilir ve bozabilir.

Bir çalışmada ankete katılan 2.000 kişinin %41’i modemlerini TV’nin yanında veya arkasında tuttu. %12’si modemi yere yerleştirirken, %6’sı yatağın altına yerleştirdi. Doğal olarak bu, zayıf sinyallere ve yavaş internet bağlantılarına yol açabilir.

Virgin Media O2, bir modemi konumlandırmanın en iyi yönteminin, onu en çok ihtiyaç duyduğunuz yerde modem sinyalini görebileceğiniz bir konuma yerleştirmek olduğunu belirtiyor. Şirketin yöneticisi Gareth Lister şunları söyledi: “Geniş bant internet günlük yaşamın vazgeçilmez bir parçası. “Modeminizi nereye koyduğunuza dikkat etmeniz önemlidir.” Dedi.

Ayrıca modemin doğrudan güneş ışığına maruz kalmamasına da dikkat etmelisiniz çünkü bu, cihazınızın aşırı ısınmasına neden olabilir.

Bu nedenle pencere kenarlarından ve sıcak yerlerden uzak tutulması önemlidir.

Bir dahaki sefere İnternet bağlantınız yavaşladığında modeminizin çevresinde ne olabileceğini kontrol etmeyi unutmayın. Belki de evinizdeki en şık aksesuarlardan biri WiFi sinyalinizi sabote etmektir! 

Kaynak: SEDA CAN