Yerleşim alanına yakın bir bölgede, erken saatlerde kimsenin fark etmediği bir yaralı yavru ayı, yerel halkın dikkati sayesinde kurtarıldı. Çukurca beldesi Ilıcaksu Mahallesi Atlar Çayırı mevkiinde, servis aracındaki işçiler tarafından görülen yaralı ayı için köy muhtarı Ercan Özhan hemen haberdar edildi. Gelen bilgi üzerine muhtar, Doğa Koruma ve Milli Parklar ile İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipleri olay yerine çağırdı.

Ekiplerin koordineli çalışması ile yaralı ayı, uyuşturularak Afyon Kocatepe Üniversitesi bünyesindeki Yaban Hayatını Kurtarma Rehabilitasyon Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi'ne gönderildi. Ayının tedavisi için gerekli tüm adımları hızla tamamlayan ekipler, yaban hayatına olan bu duyarlılıklarıyla takdir topladı.

Olaya ilk müdahaleyi yapan Muhtar Ercan Özhan, acı içinde kıvranan ayı yavrusunu kurtarmak için ellerinden geleni yaptıklarını anlattı. Özhan, köyde sıkça yaşanan ayı istilası nedeniyle mahalle sakinlerine dikkatli olmaları yönünde uyarılarda bulunduğunu ekledi.

Fabrikada yangın çıktı! Fabrikada yangın çıktı!

Mahalle sakinleri ise artan yaralı yaban hayvanı vakalarına dikkat çekerken, müdahale süreçlerinin hızlandırılması için yerel ekiplerin kurulmasını istediklerini ifade ettiler.

Editör: Tuğba Özkan