Ünlü yazar ve siyaset bilimci Dr. Mustafa Çalık'ın cenazesi, doğduğu yer olan Gümüşhane'de defnedildi. İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede 6 Aralık'ta hayatını kaybeden Çalık, son yolculuğuna Kemaliye Camisi'nde düzenlenen cenaze töreniyle uğurlandı. Törende, Çalık'ın yakınları taziyeleri kabul etti.

Çalık'ın cenaze törenine, Türkiye'nin siyasi ve akademik çevrelerinden önemli isimler de katıldı. Eski TBMM Başkanı Mustafa Şentop ve TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Vedat Bilgin başta olmak üzere, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, çeşitli valiler, belediye başkanları ve üniversite rektörleri gibi pek çok tanınmış sima törende hazır bulundu.

Cenaze namazından önce bir konuşma yapan Şentop, Mustafa Çalık'ın Türkiye için önemli bir lider ve düşündürücü olduğunu vurgulayarak, onun ölümünün sadece bir son değil, aynı zamanda ahirete intikal olduğunu ve ahirette yeniden kavuşma ümidi taşıdıklarını ifade etti. Çalık'ın, fikirleri ve eserleriyle arkada bıraktığı büyük bir miras sayesinde, amel defterinin kapanmayacağını belirtti.

Vedat Bilgin, lise arkadaşı olduğu Çalık'ın Türkiye sevdalısı olduğunu ve gençlerin onun yazılarından çok şey öğreneceğini dile getirdi. Bilgin, Çalık'ın milletine olan bağlılığını ve onun yazdıklarının gelecekte de değerli kalacağını vurguladı.

Yurdunuseven ODAK’ın 30.yılını kutladı! Yurdunuseven ODAK’ın 30.yılını kutladı!

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici de, Türk milliyetçiliği fikriyatının en önemli seslerinden birini kaybettiklerini belirterek, Çalık'ın hem siyasette hem de Türk fikir hayatında özel bir yeri olduğunu anlattı. Destici, Çalık'ın ismini eserleriyle yaşatacaklarını ve yazdığı eserlerin yanı sıra bıraktığı pırlanta gibi evlatlarla amel defterinin açık kalacağını sözlerine ekledi.

Dr. Mustafa Çalık'ın cenazesi, törenin ardından Bayburt Ulu Cami imam hatibi Zülküf Kocabey tarafından kıldırılan namaz sonrasında, aile mezarlığına defnedildi. 1956 yılında Gümüşhane'nin Çalık köyünde doğan Mustafa Çalık, uzun yıllar boyunca Milliyetçi Hareket Partisi ve Büyük Birlik Partisinde aktif siyasi görevlerde bulunmuş ve Türkiye Günlüğü Dergisinin Genel Yayın Müdürlüğünü yapmıştı. Çalık, yüksek lisansını ABD'deki Denver Üniversitesinde tamamlamış ve doktorasını "MHP Hareketinin Siyasi Sosyolojik ve Kültürel Kaynakları" başlıklı bir tezle 1992 yılında bitirmişti.

Editör: Tuğba Özkan