Son Dakika Deprem mi oldu? 18 Mayıs 2024 son depremler Son Dakika Deprem mi oldu? 18 Mayıs 2024 son depremler

2020 yılında Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın BKM'deki hakim ortaklığı sonrasında TROY kartın yaygınlaşma stratejisi devreye konuldu. Bu strateji, hem kartın kullanımının hem de kart adetinin büyük bir hızla artmasını sağladı. Halihazırda, TROY logolu yaklaşık 19 milyon kart bulunuyor ve bu kartlar en güncel kartlı sistem teknolojilerini destekliyor.

Ekim 2023 itibarıyla TROY'un üye sayısı 55'te duruyor. Bu üyeler arasında, bankalar ve elektronik para kuruluşları bulunuyor. TROY logolu kartlar, ATM, POS ve e-ticaret işlemleri için Türkiye genelinde rahatlıkla kullanılabiliyor. Ayrıca TROY kartlarla, iş yerlerinde taksitli alışveriş yapabiliyor, puan kazanabiliyor ve bankaların sunduğu sadakat programlarından faydalanılabiliyor.

Yurt dışında da TROY kartlar kullanılabiliyor. Bu kartları bankalardan ve elektronik para kuruluşlarından temin etmek mümkün. 2023 yılı başından bu yana, TROY logolu kartlarla toplamda yapılan işlem miktarı 239,2 milyar lira seviyesine ulaştı.

Özel teknolojisiyle Türkiye'de geliştirilen TROY kart, bu yılın haziran ayına göre üç kat daha fazla kullanılıyor. Sektör yetkilileri, son dönemde bankaların TROY kart talebinin hızla arttığını belirtiyor ve TROY logolu kartlara olan talebin gelecekte daha da artacağını öngörüyor.

TROY kart kullanıcısı olan Atilla Şendur, yaklaşık bir yıldır TROY kart kullanıyor ve çok memnun olduğunu belirtiyor. Şendur, "Yerli ve milli olduğu için TROY kartı tercih ettim, çevreme de tavsiye ediyorum" diyerek kartın bozulmasını ifade etti. TROY kartı tercih eden diğer bir kullanıcı olan işletme sahibi Göktuğ Samet Ağca da, bankasının önerisi üzerine TROY kartı tercih ettiğini, yabancı kazanımlardan daha çok kendi ülkesinin kazanmasını istediğini belirtti. CEMİLE KAYTAN

Editör: Cemile Kaytan