6 Şubat 2023 yılında meydana gelen ve 11 ili etkileyen Gaziantep depreminin yıl dönümünde Milletvekili İbrahim Yurdunuseven açıklama yaparak depremde hayatını kaybeden vatandaşların acısını halen daha yüreğinde taşıdığını vurguladı. 

Yurdunuseven, “6 Şubat depreminin üzerinden tam bir yıl geçti ancak enkaz altında yitirdiğimiz canlarımızın acısını halen daha yüreğimizde hissediyoruz. Deprem anından itibaren devlet millet el ele vererek yaralarımızı sarmaya, depremzedelerimizin hayatını normale çevirmeye var gücümüzle çalıştık. Bizim milletimiz öyle bir millet ki tüm dünyaya adeta insanlık ve birlik mesajı verdi. Tekrar 6 Şubat depremi sonrası devletiyle bir olup depremzedelere yardıma koşan tüm aziz milletimize ve hemşehrilerimize şükranlarımı sunuyorum” dedi.

“DEPREMZEDELERİMİZLE KUCAKLAŞARAK ACILARINA ORTAK OLDUK”

Depremin meydana geldiği andan itibaren devletin tüm imkanlarını bölgeye sevk ederek enkaz kaldırma çalışmalarına ivedilikle başlanıldığını kaydeden Yurdunuseven, “Bizlerde tüm yardıma koşan hemşehrilerimiz gibi bölgede enkaz kaldırma ve depremzedelerimizin yaralarının sarılması noktasında elimizden gelen gayreti gösterdik. O bölgede evsiz kalan ve evleri ağır hasar gören vatandaşlarımız yurtlarımızda ve misafirhanelerimizde misafir edilerek tüm ihtiyaçları giderilmiştir. Bölgede bulunduğumuz süre zarfında bölge halkı ile kucaklaşarak onların acılarına ortak olduk” diye konuştu.

“CUMHURBAŞKANIMIZ SÖZÜNÜ TUTTU, EVLER TESLİM EDİLİYOR”

Asrın felaketinde depremzedelerin TOKİ tarafından yapılan konutlarının 1 yıl gibi kısa sürede teslim edilmeye başlanıldığını belirten Yurdunuseven şu ifadelere yer verdi:

“Asrın felaketi olarak adlandırılan 6 Şubat depreminde 11 ilimiz afetten etkilenirken Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan milletimizden aldığı güçle en kısa sürede yaraların sarılacağını ve TOKİ tarafından yapılacak konutların 1 yıl içerisinde depremzedelere teslim edilmeye başlanacağının sözünü vermiştir. Geçen süre zarfında bugün ilk etap konutlar tamamlanarak depremzedelere teslim edilmeye başlanmıştır. Cumhurbaşkanımız 1 yıllık süre zarfında devletimizin ve hükümetimizin tüm imkanlarını depremzede vatandaşlarımıza seferber ederek 22 yıldır olduğu gibi bir kez daha verdiği sözü yerine getirmiştir. Daha dün bir enkaz yığınından ibaret olan ve yüreğimizi yakan görüntülerin yerini yeni yeni depreme son derece dayanıklı binalar almıştır. Şehirlerdeki konutların yanında depremden etkilenen köylerimizde de köy evleri yaparak buradaki vatandaşlarımızın da yaraları sarılmaya başlanmıştır. Tıpkı deprem anındaki birlik ve beraberlikte olduğu gibi dünyanın hiç bir ülkesinde bu denli büyük bir afette bu denli kısa sürede normalleşmenin örneğine rastlayamazsınız.”

"EMEK EN YÜCE DEĞERDİR" "EMEK EN YÜCE DEĞERDİR"

“ACINIZ ACIMIZDIR”

Depremzedelere bir kez daha geçmiş olsun temennisinde bulunan Yurdunuseven, “Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet dilerken depremzedelerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Acınız acımızdır” dedi.

Kaynak: FADİME ÖZKARAN