Yurdunuseven, her çocuğun eğitim, sağlık ve güvenli bir yaşam hakkına erişiminin olmazsa olmaz bir hedef olduğunu vurguladı. Ulusal ve uluslararası mevzuatlarda yer alan çocuk haklarının pratikte daha iyi uygulanması için çalışmaların artırılması gerektiğine dikkat çekti.

"Dünya Çocuk Hakları Günü" etkinliklerinin sadece farkındalık yaratmakla kalmayıp, aynı zamanda politika yapıcıları ve toplumu harekete geçirmesi gerektiğini söyleyen Yurdunuseven, tüm bireylerin ve kurumların bu konuda sorumluluk üstlenmesi çağrısında bulundu.

Afyonkarahisar ve Türkiye genelinde çocuk haklarına yönelik yapılan çalışmalara da değinen Yurdunuseven, ilerleme kaydedilmesine rağmen hala yapılacak çok iş olduğunu ifade ettikten sonra, tüm çocukların hak ettikleri mutlu ve sağlıklı bir geleceğe kavuşabilmesi için gayretlerinin süreceğini belirtti.

Şok marketlerden ortalığı yıkacak kampanya! 5 litrelik su fiyatına pek çok ürün satılıyor Şok marketlerden ortalığı yıkacak kampanya! 5 litrelik su fiyatına pek çok ürün satılıyor

Milletvekili Yurdunuseven'in bu anlamlı günde yaptığı konuşma, hem çocukların refahı için atılacak adımların önemini bir kez daha hatırlattı hem de toplumsal farkındalığın artırılmasına katkı sağladı. Her yıl 20 Kasım'da kutlanan "Dünya Çocuk Hakları Günü"nde tüm dünyada çocukların yaşadığı sorunlara dikkat çekilirken, Yurdunuseven bu konuda yapılan ulusal çabalara ve katkılara ışık tuttu. F/Ö

Editör: Fadime Özkaran