Coca-Cola’nın Türkiye’de satılan 2,5 litre ve 330 ml ürünlerine yeni zam uygulamasına gidildi.

Bankacılık sektörünün mevduatı azaldı Bankacılık sektörünün mevduatı azaldı

Ocak ayı içinde yüzde 20’lik fiyat artışıyla 55 liraya yükselen 2,5 litrelik Coca-Cola şişesinin fiyatı, mayıs ayında 60 liraya çıkacak. Bu fiyat artışı 330ml kutulu ürünler için de geçerli olup, bu ürünlerin fiyatı 25TL’den 30TL’ye çıkacak. Bu artışların temelinde ise yükselen dolar kuru, artan ulaşım maliyetleriyle birlikte Türkiye’deki yüksek enflasyon yer alıyor. Coca-Cola, bu maliyet artışlarının fiyatlara yansıtılması gerektiğini söylüyor. 

Asitli içecek pazarında fiyatların son yıllarda hızla artması, son fiyat artışı haberi sosyal medya kullanıcılarından tepki çekti. Kullanıcılar, bu fiyat artışlarının tüketicilere, özellikle de yüksek enflasyonun hayat pahalılığı üzerindeki etkisiyle mücadele edenlere ek bir yük getireceğini vurguladı.

Coca-Cola ve diğer markalardaki asitli içecek üreticileri, piyasada meydana gelen dalgalanmalara rağmen tüketicilere en iyi hizmeti sunma konusunda çalıştıklarını ancak fiyat artışlarının ise gerçekte kaçınılmaz olduğunu söylüyor. Tüketiciler ise artan yaşam maliyeti göz önüne alındığında bu tür fiyat artışlarının hane bütçeleri üzerinde daha da fazla baskı yarattığını savunuyor. 

Kaynak: GAMZE KOÇAK