Vekilimizin gücü! Vekilimizin gücü!

Türkiye’nin 81 ilinde 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününe özel birçok etkinlik düzenlenirken, Afyonkarahisar’da evine ekmek götürmek için işçilerin hala çalıştığı gözlemlendi. Kimi emekçiler fırınlarda ekmek üreterek, kimileri sokaklarda yağmura aldırış etmeden seyyar satıcılık ile kimileri ise çöplerden kağıt toplayarak geçimini sağlamaya çalıştı. Hizmet sektöründe çalışan işçiler, işçi bayramı olmasına rağmen maddi geçim sıkıntılarından ötürü gece – gündüz, yaz – kış, ya da bayram hiç fark etmeksizin çalışmaya devam etti. Bir işçinin 1 Mayıs günü olmasına ve yağmura aldırış etmeden çalışmaya devam ettiği anlar ODAK objektifine yansıdı.

65031D9A 8251 4606 B610 9269907C5B42

USLU “ GEÇİM SIKINTISI ÇEKMEK İSTEMİYORUZ!”

Ülkenin dört bir yanında 1 Mayıs coşkuyla kutlanırken, Afyonkarahisar’da sessiz sedasız kutlanması dikkatlerden kaçmadı.  Türk-İş Afyonkarahisar İl Temsilcisi Muharrem Uslu, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü ile ilgili yaptığı açıklamada işçilerin geçe gündüz demeden çalıştıklarına dikkat çekerek, “Emeğimizin karşılığını almak ve geçim sıkıntısı çekmek istemiyoruz. Biz aile bireylerimizle çağdaş düzeyde yaşayacak ücret istiyoruz” dedi.

ESKİ 1 MAYIS YERİNİ SESSİZLİĞE BIRAKTI

Geçmiş yıllara bakıldığında Cumhuriyet Meydanı gibi bazı meydanlarda yüzlerce işçinin katılımı ile gerçekleştirilen 1Mayıs kutlamaları bu yıl yerini sessizliğe bıraktı. Katılım yoğunluğu ile geçmiş dönemlerde dikkat çeken 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü bu yıl hava şartlarının da etkili olması ile yerini boş sokaklara teslim etti.

3501F0Ab 3Bf4 4010 Bb28 Dbe12282572D

BUGÜN İŞÇİLERİN GÜNÜ!

Geçmişten bugüne 1 Mayıs işçi sınıfı için mücadelenin emeğinin hakkını alma savaşıydı. İşçilerin emeğinin hakkı verilmezken “ Gün doğumundan gün batımına kadar” çalışma sistemine direnişin sembolüdür bu tarih. Çalışma saatlerinin azaltılması, verdikleri emeğin karşılığını maddi olarak almaya çalışan kişilere açlık grevleri, ölüm ve katliam getiren gündür 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü. 

Kaynak: ALİ KÜÇÜKKARTAL