Bakan Işıkhan, iş arayanları İŞKUR'a davet etti Bakan Işıkhan, iş arayanları İŞKUR'a davet etti

SGK parasını unutan vatandaşlara binlerce lira iade yapıyor! Hemen sorgulama işlemlerinizi yapın! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

SGK BİNLERCE LİRA ÖDEME YAPIYOR

Son dönemlerde SGK tarafından sağlanan destek ödemeleri ve para iadeleri yakından takip ediliyor. SGK tarafından yapılan iadeler e-Devlet sistemi üzerinden kolaylıkla sorgulanabiliyor. Rapor parası, doğum parası, süt parası, yol desteği, cenaze desteği gibi ödemelerin başvuruları ve sorgulamaları e-Devlet sistemi üzerinden yapılabiliyor. Yeni işe giren birçok vatandaş haberleri bile olmadan BES’e dahil oluyor. İşyerleri çalışan maaşlarından belli tutarlarda kesinti yapılarak emeklilik dönemleri için birikim yapılmasını sağlıyor. 

Ama birçok kişi bu sisteme dahil olduğunu bile bilmiyor. E-Devlet sistemi üzerinden BES birikimlerinizi kolaylıkla sorgulayabilirsiniz. E-Devlet sistemi üzerinden BES sorgulamaları yaparken geri iade edilen tutarlara dikkat etmeniz gerekiyor. Bu tutar belirli sürelerde çekilmediği zaman sistem otomatik olarak iade ediyor. Vatandaş bu durumdan haberdar olmadığında iade edilen tutarlardan da haberi olmuyor. Teknolojinin gelişmesiyle milyonlarca vatandaşın da devlet dairelerindeki işlemlerini kolaylaştıran e-Devlet sistemi ile ödeme bilgilerinizi kontrol edebilir ve sistem tarafından tarafınıza iade edilebilecek tutarları öğrenerek binlerce lira paranızı iade alabilirsiniz. 

Kaynak: AHMET UÇMAK