Yüzü Açık Şekilde Görüldü

Soruşturma dosyası içerisinde yer alan otopsi görüntüleri incelenmek üzere bilirkişiye teslim edildi. 12 Kasım 2014 tarihinde gerçekleştirilen otopsi işlemine ait video kayıtları ve fotoğraflar, bilirkişi tarafından detaylı bir şekilde incelendi. Sabah gazetesinin haberine göre, bilirkişi incelemelerin ardından raporunu soruşturma dosyasına sundu. Bunun yanı sıra, Cem Garipoğlu'nun otopsi görüntüleri de nihayet gün yüzüne çıktı. Görüntülerde, Garipoğlu'nun yüzünün açık bir şekilde göründüğü, ayrıca sağ ve sol el parmaklarındaki morarmaların da dikkat çektiği belirtildi.

Kanarya ve Aslan derbisinde kazanan Kanarya oldu! Kanarya ve Aslan derbisinde kazanan Kanarya oldu!

Yeniden Fethi Kabir Talebi

Münevver Karabulut'un ailesi, avukatları Dr. Rezan Epözdemir aracılığıyla, Cem Garipoğlu'nun mezarında yeniden fethi kabir işlemi yapılması talebini yineledi. Aile, mezarın açılması durumunda, bedenin Garipoğlu'na ait olup olmadığının belirlenmesi halinde, otopsi işlemlerini gerçekleştirenler ile cinayet soruşturmasını yürüten ve yargılama sürecinde yer alan yetkililere karşı kamu davası açılması talebinde bulundu. Kararın nasıl bir yönde olacağı ise savcılığın vereceği karara bağlı görünüyor.

Ne Olmuştu?

Münevver Karabulut, Bahçeşehir'deki bir villada öldürülmüş, cesedi 3 Mart 2009'da Etiler'de bir çöp konteynerinde bulunmuştu. Bakırköy 4. Ağır Ceza Mahkemesi, 18 Kasım 2011'de Cem Garipoğlu'nu Münevver Karabulut'u öldürdüğü gerekçesiyle 24 yıl hapis cezasına çarptırmıştı. Garipoğlu, 10 Ekim 2014'te kaldığı Silivri 5 No'lu Cezaevi'nde intihar etmişti. Yapılan otopsinin ardından Garipoğlu toprağa verilirken aileden alınan DNA örnekleri de bu kişiyle uyuşmuştu.

Kaynak: Ahmet Sarlık