Bayat 19 Mayısı özlemle andı! Bayat 19 Mayısı özlemle andı!

O Illere Kara Haber Tez Ulasti Gunlerce Disari Cikamayacaklar Acil Uyari Geldi 640X331

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, ülke genelinde beklenen hava durumu hakkında kritik uyarılarda bulundu. Yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye’nin büyük kısmında parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olacak. Özellikle Ege kıyıları ve Batı Akdeniz hariç, diğer bölgelerde aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek.

Meteoroloji, Trakya’da Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ’ın iç kesimlerinin yanı sıra Doğu kesimlerde Mardin, Batman, Bitlis, Siirt, Şırnak, Hakkari’nin güneyi, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır ve Van’ın kuzeyinde kuvvetli yağışların beklendiğini bildirdi. Ayrıca, Doğu Akdeniz’de Adana’nın doğusu, Osmaniye ve Hatay’ın kuzey ilçelerinde de kuvvetli yağışlar bekleniyor.

Batı kesimlerde hava sıcaklıklarının 2 ila 4 derece azalacağı tahmin edilirken, diğer bölgelerde önemli bir değişiklik olmayacağı belirtildi. Rüzgar genellikle kuzey ve batı yönlerinden hafif, zaman zaman orta kuvvette esiyor. Kuvvetli yağış anında ise rüzgarın yer yer kuvvetli esmesi bekleniyor.

O Illere Kara Haber Tez Ulasti Gunlerce Disari Cikamayacaklar Acil Uyari Geldi

15 şehre sarı kodlu uyarı yapıldı. Bu şehirler sırasıyla şöyle: Adana, Ağrı, Edirne, Erzurum, Hakkari, Hatay, Kars, Kırklareli, Mardin, Siirt, Tekirdağ, Van, Şırnak, Iğdır ve Osmaniye. Bu bölgelerde yaşayanların ani sel ve su baskınlarına karşı tedbirli olmaları öneriliyor.

Günün en yüksek sıcaklıkları ve beklenen hava durumu şu şekilde:

Ankara’da parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağış bekleniyor; en yüksek sıcaklık 17 derece olacak.

İstanbul’da parçalı ve çok bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı bir gün geçirecek; en yüksek sıcaklık ise 18 derece olacak.

İzmir’de ise parçalı ve az bulutlu bir hava hakim; en yüksek sıcaklık 25 derece olacak.

Güneydoğu Anadolu bölgesinde özellikle Mardin, Batman, Bitlis, Siirt ve Şırnak gibi şehirlerde kuvvetli yağışların neden olabileceği risklere dikkat edilmesi gerekiyor.

Vatandaşların, kuvvetli yağış ve ani sel riskine karşı tedbirli olması, sel ve su baskını riskine karşı önlem alması önemle tavsiye edilir. Ayrıca, gün boyunca hava durumunu takip ederek seyahat planlarını ve günlük aktivitelerini buna göre düzenlemeleri gerekmektedir.

Kaynak: GAMZE KOÇAK