Yaşları küçük yetenekleri büyük! Yaşları küçük yetenekleri büyük!

Pekmezin En Faydalisi Meger Buymus Ibrahim Saracoglu Sagligin Sifresini Verdi 640X331

Ülkemizde, özellikle de enerji vermesi için tüketilen doğal ürünlerden olan pekmez, hemen hemen her evde bulunur. Üzüm, dut ve incir gibi meyvelerden elde edilen pekmez, özellikle kahvaltı sofralarının vazgeçilmezidir. Ancak, Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu’na göre, en faydalı pekmez türü pek bilinmeyen andız pekmezidir. İşte andız pekmezinin sağlığa olan etkileri…

Birçok Hastalığa Şifa Kaynağı

İbrahim Saraçoğlu, andız pekmezinin gut hastalığını önleme potansiyeline sahip olduğunu belirtiyor. İçeriğindeki özel bileşenler, bu hastalığın belirtilerini hafifletebilir. Andız pekmezi cilt sağlığına da katkıda bulunur. Alerji, kaşıntı, egzama ve sedef gibi cilt sorunlarına karşı faydalı olabileceği gibi, çıbanlar ve iltihaplar üzerinde de olumlu etkileri olduğu belirtiliyor.

Pekmezin En Faydalisi Meger Buymus Ibrahim Saracoglu Sagligin Sifresini Verdi

Kalp ve damar sağlığını koruma konusunda da andız pekmezi önemli bir rol oynar. Vücuttaki toksinlerin atılmasına yardımcı olması da pekmezin önemli faydalarından biridir. Andız pekmezi ayrıca, bağırsak sağlığını destekler ve bağırsakta oluşabilecek parazitleri etkisiz hale getirebilir. İshal ve basur gibi sorunların önlenmesine de yardımcı olabilir.

İdrar yolları sağlığı için de faydaları bulunan andız pekmezi, idrar yollarındaki iltihapların temizlenmesine yardımcı olabilir ve böbrek taşlarının oluşumunu engelleyebilir. Ayrıca, yetişkinlerde alt ıslatma sorununa karşı da faydalı olabilir.

Andız pekmezi, bu sayılan sağlık faydaları nedeniyle tercih edilen bir ürün haline gelmiştir. Ancak, her zaman olduğu gibi, herhangi bir sağlık sorunu için tedavi amacıyla kullanmadan önce bir sağlık uzmanına danışmak önemlidir.

Kaynak: FATMA SEDA CAN