Altın piyasaları ekonomik gelişmeler ve siyasi kararlara bağlı olarak sürekli değişime tabidir. Deneyimli bir altın ve finans piyasası uzmanı olan İslam Memiş, dinamik piyasadaki gelişmeleri yakından takip ediyor ve önemli gelişmeler hakkında yorum yapıyor. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in son dönemde altın ithalatına ilişkin açıklamaları piyasanın gidişatını etkileyebileceği değerlendiriliyor.

İslam Memiş’in Altın Piyasasına İlişkin Yorumu

İslam Memiş, Fed’in 1 Mayıs’taki kararının piyasa için önemli bir dönüm noktası olabileceğini söyledi. Güncel gözlemlere göre gram altının açık piyasada fiyatı 2.515 TL civarında. Kısa vadede fiyatın 2.500 TL’ye düşmesi durumunda riski minimuma indirmek için uzun pozisyon alınabilir. Hafta sonu fiyatları 2.500 TL’nin üzerinde.

Anahtar senaryoda ise, altın ithalat yasağının kalkması durumunda piyasada birleşik bir döviz kuru oluşacak ve iş gücü farklılıkları ortadan kalkarak daha ucuz altına erişim mümkün hale gelecek. Bu durum gram altın fiyatının 3000 TL’ye ulaşmasının beklendiği bir yükseliş eğilimine işaret ediyor. Memiş, artış beklentilerinin aynı kaldığını ve avantajın iş farklılıklarını belirlemek olmadığını söyledi.

Altın fiyatlarında son dönemde yaşanan yükseliş ve dalgalanmalar satış baskısı oluşturmaya devam etmekte. Gram altın fiyatı 2.429 TL’ye, çeyreklik altın fiyatı ise 4.019 TL’ye geriledi.

Halkbank bu sefer borçluları düşündü! Anında 300.000 TL kredi hesabınızda Halkbank bu sefer borçluları düşündü! Anında 300.000 TL kredi hesabınızda

Beşibiryerde altının satış fiyatı ise 79.121 TL olarak açıklandı. Fiyatlardaki düşüşün sebebi olara ise yoğun satış baskısının ve kar realizasyonunun olduğu gösteriliyor.

Kaynak: AHMET SARLIK