1 2 3 Cocuklu Ailelere 6.500 T L P T T Yardimi Kimligiyle Giseye Gelen Parayi Kapacak 640X331

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın dar gelirli aileler için sosyal yardım ödemeleri mart ayıyla beraber sona ererken Nisan ayında hızla devam etmektedir. İhtiyaç sahibi çocuklara sahip olan ailelere e devlet üzerinden başvurular yapılarak yeni yardım programıyla ayrıntılar haberimizde yer almaktadır.

Zammı duyanlar çıldıracak! 2.5 litresi tam 60 TL’ye yükselecek! Zammı duyanlar çıldıracak! 2.5 litresi tam 60 TL’ye yükselecek!

Çocuklu ailelere yönelik yeni ödemelerle ilgili detaylar sabah saatlerinde açıklandı. Bayram öncesi PTT üzerinden yeni bir sosyal yardım fırsatı daha sunulacak. Çocuklu aileler, ortalama 6.505 TL nakit destek ödemesi alabilecekler.

1 2 3 Cocuklu Ailelere 6 500 Tl Ptt Yardimi Kimligiyle Giseye Gelen Parayi Kapacak

2024 SED YARDIM MİKTARI

SED ödemelerinde miktarlardan farklılık yaşanırken gelen zamlar üzerine okul öncesi için aylık 3.614 TL, ilköğreti öğrencilerine aylık 5.421 TL ve ortaöğretim öğrencilerine ise 5.782 TL ödeme yapılacağı duyuruldu. Yüksek öğrenimde eğitim alan çocuklara ise 6.505 TL SED ödemesi hesaplarına aktarılmaktadır.

SED YARDIM BAŞVURUSU

E-devlet üzerinden yapılacak başvuruların yanı sıra Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarından da bizzat işlemler gerçekleşebilir. Yer alan başvuru formunu eksiksiz ve doğru şekilde tamamlandığında onay süreci beklenir. Başvurusu onaylanan vatandaşların hesaplarına ödemeler her ay düzenli şekilde aktarılır.

Kaynak: FATMA SEDA CAN