Yaprak sarması pişirirken içine bir kaşık eklemeniz yeterli oluyor! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

SARMA PİŞİRME YÖNTEMLERİ

Eğer her yaprak sarması pişirdiğinizde çiğ kalıyorsa bu haber tam size göre! Yaprak sarması yapmak için ilk olarak yaprak seçimine dikkat etmeniz gerekiyor. Yaprakların taze ve kaliteli olması lezzetini de etkiler. Sarmayı yaparken iç harcında kullanacağınız pirincin de kaliteli olması gerekiyor. Kullanacağınız yaprakları kaynar suda yumuşayana kadar bekletmeniz gerekiyor. Yapraklar yumuşadıktan sonra üstüne ağırlık koyup suyunu süzebilirsiniz. İç harcı hazırlarken pirinci yıkayıp iyice süzmeniz lezzetli olması için önemlidir. Sarma yaparken dağılmaması için yaprakları sıkı sıkı sarmanız gerekir. Sarma pişirirken pişirme süresine de çok dikkat etmelisiniz. 

Yaprak sarmasının kapağını kapatmadan önce bir tavuğun suyunu süzüp bir çay bardağı yaprakların üstüne gezdirirseniz sarmalar daha iyi pişecektir. Yaprak sarması yapmak için ihtiyacınız olan malzemeler şu şekilde; 500 gram Tokat yaprağı, 1 tane limon ve zeytinyağı. İç harç için; 2 tane orta boy kuru soğan, 1.5 su bardağı pirinç, maydanoz, 1 yemek kaşığı salça, karabiber, kırmızı pul biber, kimyon, nane, tuz, 2 yemek kaşığı sıvı yağ. İlk olarak yapraklar 2-3 dakika sıcak suda bekletilir ve yıkanarak süzgece koyulur. Bir kabın içine soğanlar rendelenir ve üstüne zeytinyağı dökülerek yıkanan pirinçler içine koyulur. Baharatlar ve salça eklenir, maydanoz eklenir ve iyice karıştırılır. Yaprağın geniş kısmına harç koyulur ve rulo şeklinde iki tarafı kapatılarak sıkı şekilde sarılır. Sarılan yapraklar üstüne zeytinyağı ve limon dilimleri eklenir ve 5-6 su bardağı sıcak su eklenerek kısık ateşte pişirilir. Piştikten sonra ilk sıcağının çıkmasını bekleyerek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun!  

İslam Memiş yatırım yapmayan pişman olur dedi! Tüm yatırımcılar yön değiştirdi İslam Memiş yatırım yapmayan pişman olur dedi! Tüm yatırımcılar yön değiştirdi

Kaynak: FATMA SEDA CAN