Milli Emlak’a ait olan Tarım Krediye tahsisli şeker fabrikasının 2 milyon metrekarelik arazisi üretime dönük bir proje için Adalet Bakanlığına tahsis edildi. Bakanlık Afyon'da Yarı Açık Tarım Cezaevi kuracak. Tahsis ile ilgili olarak Milletvekili Ali Özkaya ile Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Karabacak yoğun çaba gösterdiler.

EKONOMİYE ÖNEMLİ KATKI SAĞLAYACAK PROJE

Mülkiyeti Hazineye ait olan Sülümenli-Altındağ mahallesindeki 1 milyon 889 bin 976 m2'lik arazi Tarım Krediye tahsisli idi.  Arazinin tarım ve hayvancılık alanında verimli olarak kullanılabilmesi için Afyon Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Karabacak bir proje geliştirdi. Projeyle bu arazi Adalet Bakanlığına tahsis edildiği takdirde burada Bakanlıkça Açık ve Yarı Açık Tarım Cezaevi kurularak büyük bir üretim gerçekleştirilerek, ekonomiye önemli bir katkı sağlayacağı hususunda fikir birliğine varıldı.

ARAZİDEKİ TÜM SORUNLAR ÇÖZÜLDÜ

Hazineye ait arazinin Tarım Krediye tahsisinin kaldırılması ve mevcut bazı sorunların giderilmesi için AK Parti Afyon Milletvekili Ali Özkaya ile Afyon Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Karabacak yoğun bir çalışma yürüttüler. Geçtiğimiz hafta Çarşamba günü arazinin tahsisi Bakanlık onayı ile ‘Ceza İnfaz Kurumu yapılması (Tarım amaçlı) şartıyla imzalandı. Tahsis edilen arazide düve ve manda üretiminin yanı sıra tarım ürünleri yetiştirilecek.

MSB: Son bir haftada 43 terörist etkisiz hale getirildi MSB: Son bir haftada 43 terörist etkisiz hale getirildi

‘BAŞSAVCIDAN ALLAH RAZI OLSUN’

AK Parti Afyon Milletvekili Ali Özkaya ODAK’a yaptığı özel açıklamada, ‘Başsavcımız Fatih Karabacak’tan Allah razı olsun. Daha önce Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı görevinde oradaki Tarım Cezaevi ile ilgisi ve deneyimi şimdi burada Afyon için önemli bir kazanım oldu. Onun gayretleriyle bu proje hayata geçiriliyor’ dedi. Projenin hem ülke, hem de Afyon ekonomisine önemli bir katkı sağlayacağı, bu projenin Başsavcı Karabacak’ın Afyon'a kalıcı bir eseri olarak nitelendiriliyor. Başsavcılık burada ayrı bir müdürlükte oluşturacak. NURETTİN ALPAY GÜZBEY / ODAK ÖZEL HABER

Editör: Fadime Özkaran