Ordu Büyükşehir Belediyespor Kulübü Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı'nda 3 sporcu, kulübün başarısı yolunda tam 22 yıl boyunca mücadele ediyor.

Bu takım, çeşitli liglerde ve Avrupa kupalarında boy gösterirken, iki sezon öncesinde Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi'ne dönüş yaparak dikkat çekmeyi başardı.

Ligin B Grubu'nda yer alan ve mor-beyaz renklere sahip kadroda, Adem Kurucu, Ertan Korkmaz ve İmdat Yalçın isimli 10 sporcu, 22 yıl süresince aynı ekipte forma giyiyorlar. Takımın kaptanı Adem Kurucu, Ordu'nun ilk ve tek Süper Lig temsilcisi olarak, takımları için ter dökmeye devam ettiklerini ifade ediyor.

Kurucu, uzun yıllar boyunca birlikte hem sevinç hem hüzün yaşadıkları takım arkadaşları İmdat Yalçın ve Ertan Korkmaz ile ilk günkü heyecanla basketbol oynadıklarını ve asla pes etmediklerini vurguluyor. Ayrıca, takım ruhunun sahadaki başarılarına yansıdığının ve bir aile gibi olduklarının altını çiziyor.

Şampiyon yüzücü Dila Gençay, yeni dereceler için kulaç atıyor Şampiyon yüzücü Dila Gençay, yeni dereceler için kulaç atıyor

Ertan Korkmaz, transfer tekliflerine rağmen takımına sadık kalarak memleketinin takımının başarısı için mücadele etmeye devam ettiğini ve 47 yaşında olmasına rağmen basketbol oynamaktan vazgeçmediğini söylüyor. İmdat Yalçın ise spor ile hayata tutunmanın ve bakış açısının değişiminin altını çiziyor. Yalçın, 22 yıldır aynı takımın çatısı altında kişisel başarılar ve takım başarıları için ter döktüğünü anlatıyor.

Bu üç sporcu, gerek saha içerisindeki dayanışmaları gerekse saha dışındaki birbirlerine olan desteği sayesinde özverili bir şekilde takımlarını ve şehirlerini Süper Lig'de temsil etmeyi sürdürüyor. Akıtılan terler ve yaşanan tecrübeler ışığında Ordu'nun basketbol branşındaki temsilcisinin aba altından sopa göstermeden başarıdan başarıya koşmasına katkı sağlıyorlar.

Editör: Tuğba Özkan