Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Girişimcilik ve Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi (GİKAM) ile AKÜ Girişimcilik ve Kariyer Topluluğu, Atatürk Kongre Merkezi'nde düzenlenen "Girişimcilik ve Kariyer Zirvesi"nde bir araya geldi. Zirveye, Dizayn Vip Yönetim Kurulu Başkanı Erbakan Malkoç, AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şuayıp Özdemir, AKÜ GİKAM Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Koray Gürpınar, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, AFSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Sayın ve diğer iş insanları, akademik personel ve öğrenciler katıldı.

Mehmet Selman Koçak, Girişimcilik ve Kariyer Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı, zirvenin açılış konuşmasında topluluğun faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Koçak, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin resmi tek öğrenci topluluğu olduklarını belirterek, topluluk olarak pek çok etkinlik düzenlediklerini ve 700'den fazla üye kaydı aldıklarını söyledi.

AKÜ GİKAM MÜDÜRÜ DR. ÖĞRETİM ÜYESİ KORAY GÜRPINAR GENÇLERE SESLENDİ!

AKÜ GİKAM Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Koray Gürpınar ise girişimciliğin yaratıcılık, üretkenlik, inovasyon ve vizyon sahibi olma yeteneği olduğunu ifade etti. Gürpınar, "Değişime açık, değişimi gerçekleştirebilen ve katma değer yaratan girişimcilerin ön plana çıkacağı küresel bir dünyada yaşıyoruz. Gençlere sesleniyorum, lütfen icat çıkarın, hayallerinizi gerçeğe dönüştürün" şeklinde konuştu.

Dizayn Vip Yönetim Kurulu Başkanı Erbakan Malkoç ise başarının temelinde her zaman inanmak olduğunu dile getirdi. Malkoç, otomobillerle iletişim kurma fikirlerinin başlangıçta eleştirildiğini ancak sonunda bu alanda bir ödül kazandıklarını belirtti. Ayrıca Malkoç, gençlere kariyerin sadece mesleki ilerleme olmadığını, insan olarak gelişmek ve kalmak anlamına geldiğini söyledi. Malkoç, ayrıca Türkiye'de girişimci unvanının istismar edildiğinden duyduğu rahatsızlığı dile getirdi ve gerçek girişimcilerin üretkenlik ve mücadele gerektirdiğini vurguladı.

Sünnetci ile ne görüştüler? Sünnetci ile ne görüştüler?

Kariyer Zirvesi, soru cevap bölümünün ardından AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şuayıp Özdemir tarafından Erbakan Malkoç'a plaket takdim edilmesiyle sona erdi. \\T.Ö

Editör: Tuğba Özkan