Heryerde aranıyodu! Heryerde aranıyodu!

Bunun yanı sıra, Türkiye, bölgeye yapılan binlerce tonluk gıda yardımını Mısır üzerinden sevk ediyor ve bu yardımların daha etkili şekilde Gazzelilere ulaşmasını sağlamak için Türk yetkililer, Mısır'da bir yerel tedarik ağı oluşturma gayretinde. İki ülke arasında yapılan temasların ise devam ettiği bilgiler arasında.

Türkiye, Gazze'de yaşanan insanlık dramlarına çözüm bulmak amacıyla sahra hastanesi ve konteyner kentler kurma hazırlığında. Bu projeler, on binlerce yaralı sivilin tedavisini kolaylaştıracak ve mevsim şartlarına bağlı olarak artan barınma ihtiyacını karşılayacaktır. Yetkililerin teknik inceleme için yakın zamanda Gazze'ye gitmeleri bekleniyor.

Ayrıca, kış koşullarında Gazzelilerin ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik konteyner konutların dağıtımı üzerinde çalışmalar yürütülüyor. Türk yetkililer tarafından yürütülen fizibilite çalışmalarının ardından, Katar ile iş birliği yapılacağı ve bu iş birliği sayesinde insani yardımların Türkiye'den Gazze'ye ulaşımının daha da kolaylaşacağı bildirildi.

Editör: Duygu Özger