2024 Mahalli İdareler Seçimleri için Devlet Memurlarının görevlerinden ayrılma süresi 1 Aralık 2023 tarihinde sona eriyordu.

AK Parti’den Afyon Belediye Başkanlığına aday adayı olanlardan bazılarının gözü ise Afyon Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı’nda idi.

Basın İlan Kurumunun İstanbul’daki toplantılarına katılmak üzere geçtiğimiz hafta İstanbul’a giden Vali Kübra Güran Yiğitbaşı, toplantıların bittiği tarih olan 1 Aralık 2023’te İstanbul’dan Ankara’ya geçti.

Vali Yiğitbaşı’nın İstanbul’dan Afyon’a dönmeyerek direkt olarak Ankara’ya gitmesi ise AK Parti’den Belediye Başkan Aday adayı olan bazı isimleri heyecanlandırdı.

Vali Yiğitbaşı’nın hafta sonunu Ankara’da geçirmesi, hafta başında da görevine gelmeyerek Ankara’daki temaslarına devam etmesi ve önceki gün Afyon Milletvekillerini makamlarında ziyaret etmesi AK Parti Belediye Başkan aday adaylarını daha da heyecanlandırdı.

Kazansan da kaybetsen de sorun yok… AK Partili isen her şartta koltuk garanti! Kazansan da kaybetsen de sorun yok… AK Partili isen her şartta koltuk garanti!

Dün sürekli olarak Vali Kübra Güran Yiğitbaşı’nın makamına gelip gelmediğini araştıran bazı aday adayları kadar İYİ Parti cephesindeki bazı isimler de bu konuda teyakkuza geçmişlerdi.

Vali Yiğitbaşı’nın Afyon’a gelmek üzere öğlen saatlerinde Ankara’dan hareket edeceğini ve bugün kendisiyle ilgili Valilik Özel Kalemin bazı programlar oluşturduğunu öğrenen AK Parti’deki bazı aday adayları ile İYİ Parti cephesinden Vali Yiğitbaşı’nın durumunu takip edenler ise bu sabah saatlerinde rahat nefes aldılar.

ODAK'ın aldığı bilgilere göre Vali Kübra Güran Yiğitbaşı bugün öğleden sonra Afyon'da olacak ve hazırlanan bazı programlara katılacak.  ODAK ÖZEL HABER

Editör: Fadime Özkaran